Quantcast

Home dekor

Mintás tapéta: az új őrület, amivel feldobhatod az otthonod

© Pepe Penalver

A letisztul, skandináv dizájn után helyet követelnek maguknak a színek és a minták az otthonunkban. Ráadásul nem is akárhol – egyenes a falakon!

Ha élettel telivé és igazán karakteressé szeretnéd varázsolni az otthonodat, akkor a legújabb lakberendezési trenddel nyert ügyed lesz. A színes, mintás tapéták visszatértek, és a nappalin túl a hálószobát, a konyhát, sőt még a fürdőszobát is meghódították!

Kis adagokban

A kisebb helyiségekben érdemes óvatosan bánni velük, mert a gazdag minták összenyomhatják a teret – ilyenkor jó megoldás, ha egy választott falfelületre kerül a tapétából, például az ágy mögé vagy a konyhaszekrények alá. 

A gyerekszobából is igazi birodalmat varázsolhatsz egy jól megválasztott mintás tapétával.

Virágba borulva

Ahogy a ruhák esetében, úgy a lakberendezésben is örök klasszikusnak számít a virágminta. Az apróbbtól az egészen nagy szirmokig többféle verzióban is beszerezheted, így biztosan megtalálod a saját ízlésedhez leginkább illőt.

Fürdőbe vele!

A vizes helyiségek dekorálásánál ritkán jut eszünkbe a tapéta, pedig ha jól választod meg, hova kerüljön belőle, tartós éke lehet a fürdőszobának is. Nyári gyümölcsöktől a rózsaszín flamingókig számos extravagáns változatot kipróbálhatsz. Amikor pedig ráunsz, sokkal egyszerűbb lecserélni, mint a csempét!

Játék a textúrákkal

A színes minták és a barokkos díszek nem a te világod? Választék így is bőven akad, érdemes egy pillantást vetned például a különféle texturált felületeket mintázó darabokra. Pár csík tapétával élethű téglafalat vagy metrócsempét varázsolhatsz az otthonodba, az eredeti megoldásoknál jóval költséghatékonyabban.

Apró részletek

Ha még mindig nem érzed elég bátornak magad, hogy rögtön a falakon vesd be a mintás tapétát, csináld kicsiben! Kisebb felületeket is dekorálhatsz egy-egy színes csíkkal, például a kamra polcai között vagy éppen a lépcsőfokokon.

Forrás: Elle