Quantcast

SZEXUALITÁS

„Nem merem megmondani a feleségemnek, hogy nem akarok vele lefeküdni, mert meghízott"

„Nem merem megmondani a feleségemnek, hogy nem akarok vele lefeküdni, mert meghízott
© Shutterstock

Megosztó kérdés, és még megosztóbb válasz járt körbe az interneten. Mit tehetünk, ha nem szeretnénk szakítani vagy éppen válni, de már egyáltalán nem vonzódunk ahhoz, akit egyébként életünk szerelmének tartunk?

Egy szakértői tanácsadó fórumon bukkant fel egy kétségbeesett férfi levele, aki saját bevallása szerint azért nem szeretne szexelni feleségével, mert kedvese pár kilóval több, mint amikor megismerkedtek. A szakértő nem hagyta válasz nélkül, amely megosztotta az embereket: mi a jó döntés ilyenkor, a hallgatás vagy a beszéd?

A probléma

„Kedves Szakértő! 40 év körüli férfi vagyok, és a feleségem folyamatosan azt kérdezi, miért nem akarok vele többé szexelni. Az az igazság, hogy már egyáltalán nem vonzódom hozzá, de ezt hogyan mondhatnám el neki? Nagyon szeretem őt, és azt hiszem, még nem javíthatatlan a dolog, visszatérhetünk a pár évvel ezelőtti állomáshoz. De az elmúlt pár évben már nem törődött magával és a kinézetével. Tudom, hogy ez rosszul fog hangzani, de sokat hízott. A hét nagy részében reggel 10-ig csak fekszik az ágyban, nem csinál semmit. Semmit nem tesz annak érdekében, hogy visszanyerje régi önmagát. Hogyan mondhatnám el neki szépen, hogy ez zavar engem? Meg akarom menteni a házasságunkat, mielőtt még késő lenni, de így képtelen vagyok rá."

A szakértő szerint

A válasz természetesen nem maradt el, a párkapcsolati szakértő nemcsak elméletben közelítette meg a problémát, de gyakorlati tanácsokkal, konkrét szituációs tippekkel is ellátta a kétségbeesett férfit. 

„Nos, miért nem bátorítod? Azt javaslom, hogy hívd el újra randevúzni. Ezzel újra olyan szituációba hozod, amikor megvan annak a rituáléja, hogy kicsinosítja magát. Akkor pedig jelentősen jobban fogja majd érezni magát, és erre kell rávilágítani. Nagyon jó ugyanakkor, hogy kitartasz mellette, és semmiképpen ne támadd le, de jelezd felé a problémát. Nehéz erről beszélni, diplomatikusnak kell lenni. Ne légy támadó, ne használj olyan szavakat, amelyek sértőek lehetnek. Hangsúlyozd, hogy számodra a kapcsolat megmentése a cél. Ajánlj fel te is dolgokat, amelyeken javítasz, legyen ez egy közös út, ahol együtt léptek a fejlődés ösvényére."

– válaszolt a szakértő, aki szerint nem a probléma ismertetése, hanem annak hangneme a legfontosabb. Hiszen a legkedvesebb üzenet is lehet sértő vagy bántó, ha rosszul fogalmazzák meg, és a legfájóbb dolgok is lehetnek kevésbé súlyosak, ha olyan oldalról közelítjük meg. Sokan vannak azonban a fórumozók között, akik szerint a kedveskedés nem jó taktika, itt bizony nyíltan kellene beszélni a problémáról akármennyire kellemetlen is. 

Via

MÉG TÖBB PÁRKAPCSOLAT!

„Férjem van és barátnőm" - így működnek az ENM kapcsolatok

A tartós kapcsolat titka: a Michelangelo-hatás

Undorodom a vőlegényemtől, de ketyeg a biológiai órám