Quantcast

Könyvmolyoknak

Hangulatos olvasósarkok, ahova szívesen befészkelnénk magunkat

Hangulatos olvasósarkok, ahova szívesen befészkelnénk magunkat
© Margot Hardford/Houzz

Olvasni bárhol lehet, de miért ne adhatnánk meg a módját a saját otthonunkban? Mutatunk pár ötletet a hívogató olvasósarok berendezéséhez.

Az ideális légkör megteremtésével válik az olvasásból valódi pihentető kikapcsolódás. A megfelelő körülmények segítik a történetben való elmélyülést, és persze dekorációs szempontból is megéri időt és energiát szentelni a hangulatos olvasósarok kialakításának. Kapcsolódjunk ki az online világból és merüljünk el az „itt és most”-ban – ehhez gyűjtöttünk össze inspiráció gyanánt néhány megvalósítható ötletet.

Ami nem hiányozhat az olvasósarokból

Természetesen a legeslegfontosabb egy kényelmes ülőalkalmatosság, amin akár órákon át falhatjuk a könyveket. Ez a rendelkezésre álló helytől függően lehet szék, fotel, hintaszék, dívány vagy akár egy kanapé is. Mellé érdemes valamilyen felülettel tervezni, ahova biztonsággal letehetünk egy bögre teát, egy doboz bonbont vagy egy pohár bort. Dekorációként jöhetnek a puha díszpárnák, takarók, némi friss virág, és persze ne feledkezzünk meg a megfelelő világításról sem – a sötétebb zugokban jól jön egy állólámpa.

Meleg színek

Skandináv stílus

Párnázott pad

Földön fekve

Bőrfotel

Teljes relaxáció

Dzsungel

Kályha mellett

Forrás: Elle