Quantcast

GIN TONIC

Ez a koktél a tavasz slágere, megőrülnek érte a TikTokozók

Ez a koktél a tavasz slágere, megőrülnek érte a TikTokozók
© tiktok/hitchcockhappyhour

Ha jön a jó idő, akkor nyílnak a teraszok és érkeznek a jobbnál jobb koktélok. Hála a TikToknak, a Jam Jar-t szinte lehetetlen lesz elkerülni a következő hónapokban!

A befőttes üvegeket eddig csak a nagyi lekvárjának tartottuk otthon, ám látva a legújabb TikTok őrületet, kissé másabb jellegű dolgokhoz is felhasználhatjuk azokat: elengedhetetlen kelléke az internet új kedvenc koktéljának, a Jam Jar Gin & Tonic-nak az elkészítéséhez. 

A koktélok évszakai jönnek

Ehhez szükségünk lesz egy olyan befőttesüvegre, amelynek az alján van még egy leheletnyi az eredeti töltésből: a lekvárból. Ebbe beleöntjük a gin-t, és alaposan összerázzuk, hogy az ital és a lekvár ízei alaposan összeérjenek. Ezt követően jöhet a tonik, és egy kis citrus vagy levendula keserűvel is megbolondíthatjuk. 

Ha ennél is frissítőbb végeredményre vágysz, használj uborkás tonikot, vagy kissé citrusosabb ízvilágú gint. 

Amire nagyon oda kell figyelnünk, hogy amíg a lekvár nem olvadt fel teljesen a ginben, addig semmiképpen se adjunk hozzá jeget, mert abban az esetben a lekvár megszilárdul, és darabos lesz a végeredmény. A legjobb, ha az edény, amiben kevered egy kicsit meleg, ez sokkal könnyebbé teszi a folyamatot. 

Lépésről lépésre: így készül a Jam Jar Gin & Tonic

Hozzávalók: 

  • 1 befőttes üveg egy kis maradék lekvárral
  • 5 cl gin
  • 5 csepp citrus vagy levendula keserű
  • 120 ml tonik

Elkészítés:

Öntsd a gint a befőttes üvegbe, majd rázd két percig, amíg egynemű nem lesz a folyadék. Tegyünk hozzá jeget, majd visszakerülhet a kupak és további egy percig rázzuk, amíg ki nem hűl teljesen. Koktélos pohárba töltjük és keserűvel vagy citrussal ízesítjük, ezután pedig hozzáadjuk a tonikot. Lássuk videón, hogyan áll össze a meleg hónapok legtrendibb koktélja.

 

 

 Via

Még több finom koktél 

Rizottó vörösborral és más merész borpárosítások

Egy koktél, két variáció

A legjobb koktélok kánikulára