Quantcast

Hiánypótló

Daganatos betegeknek nyílt szexshop

Daganatos betegeknek nyílt szexshop
© Kathrin Ziegler/Getty Images

A felnőtt webáruház brit elindítói kifejezetten a rákkal küzdők és a betegségen átesettek igényeire szakosodtak.

Joon-Lynn Goh és Brian Lobel brit vállalkozók, akik mindketten megküzdöttek a rákkal. Miután felépültek, a Sh! Women’s Erotic Emporium erotikus áruházzal összefogva elindítottak egy forradalmian új szexshopot. A Sex With Cancer nevű webáruház kínálatát kifejezetten a daganattal küzdő vagy azt már legyőzött emberek számára állították össze, akiknek az igényei megváltoztak a betegség következtében. Az online felületen a szexjátékok mellett különféle művészeti alkotások, olvasmányok, tanfolyamok és podcast adások is elérhetők, amelyek segítenek jobban megérteni a rákos betegekben zajló változásokat.

Nyílt párbeszéd az intimitás visszaszerzéséért

Bár kevés szó esik róla, a rákos betegség és az ahhoz kapcsolódó kezelések nagymértékben befolyásolják a szexualitást. A kemo- és sugárterápia, valamint a műtétek következtében a libidó csökken, ám sok páciens még az orvosával sem mer beszélni a szexről. „A műtétek során olyan hegek keletkezhetnek, illetve olyan testrészeket távolíthatnak el, amelyekhez időbe telik hozzászokni. A kemoterápia és a sugárkezelés kimerültséget, fogyást vagy hízást, a szex iránti érdeklődés elvesztését, merevedési zavarokat, hüvelyszárazságot és fokozott fertőzésveszélyt okozhat. A rákos emberek számos traumával szembesülnek, ami miatt a szex a prioritások listáján a háttérbe szorul, kevésbé lesz kívánatos vagy éppen megvalósítható” – írják közleményükben az oldal ötletgazdái. A Sex With Cancer platformja megoldásokat kínál ahhoz, hogy az intimitásról szóló párbeszéd gördülékenyebbé váljon, és az érintettek megszeressék az új normákat.

Az oldal szakértői több mint 200 kérdésre válaszoltak már a témában – ápoló, szexjáték-specialista, szexterapueta, sőt egykori betegek is adnak tanácsokat a teljes értékű szexualitás megéléséhez. A webshopban elérhető termékeket is kifejezetten az érintettek igényeinek megfelelően válogatják ki, így például olyan vibrátorok is elérhetőek, amelyek a külső stimulálással növelik az intim területek hőmérsékletét, ami segíthet kevésbé fájdalmassá tenni a behatolást.

Forrás: Elle