Sütőtökös-narancsos süteményt készítettünk
Sütőtökös süti narancskrémmel
Ezt a receptet a Sajtkukac blogon találtam, eredetileg tekercset kellett volna belőle készíteni, de nekem csak túl nagy vagy túl kicsi tepsim volt, így lett belőle emeletes sütemény.
Hozzávalók:
A krémhez
Kevés porcukor a tetejére
Elkészítés
Ha nincs otthon félretéve sütőtökpürénk, akkor először karikázzunk fel egy kisebb tököt, és süssük puhára. Ha kihűlt, kaparjuk ki annyi szeletnek a belsejét, amíg el nem érjük a kívánt mennyiséget. A maradékot, amíg sül a süti, megehetjük, de másnapig is eláll.
A lisztet keverjük össze a fűszerekkel és a szódabikarbónával. (Én teljes kiőrlésű lisztet használtam, ezért lett kicsit barnább a piskóta színe.) A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a pürét. Óvatosan forgassuk bele a lisztes keveréket és ha szeretnénk, most ekkor adjuk hozzá a mákot is. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180°C fokra előmelegített sütőben 12-14 percig. Ha tekercset készítünk, akkor még melegen tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.
Addig készítsük el a tölteléket. A mascarponét keverjük ki a narancshéjjal és a narancsolajjal, ezt kenjük a kihűlt piskótára, majd tekerjük fel újra és szórjuk meg porcukorral.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!