Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A magyar irodalom alapművei

Emlékszel még a kötelező olvasmányokra? Teszteld, mennyi maradt belőlük a fejedben!

2023. május 24.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

irodalom kvíz kötelező olvasmány
Emlékszel még a kötelező olvasmányokra? Teszteld, mennyi maradt belőlük a fejedben!
© Fotó: Shutterstock/Nick Starichenko

Az általános és középiskola magyar irodalmi kötelező olvasmányairól szól ez a kvíz, teszteld magad 10 kérdéssel!


A kötelező olvasmányokat általában nem szokták szeretni a diákok a suliban, de azért a leglényegesebb dolgokra csak emlékeznek belőlük évek elmúltával is...

...ugye?!

Kötelezőkvíz

Egy újabb tízkérdéses tesztet állítottunk össze neked, ez most az általános iskola és a középiskola kötelező olvasmányaira koncentrál, azok közül is csak a magyar művekre. Ezek a regények-elbeszélések-drámák számítanak a hazai irodalom alapműveinek, ezért a cselekményeket-szereplőket elvileg mindenki ismeri.

De persze évek-évtizedek múltával feledésbe merülhetnek a legmeghatározóbb olvasmányélmények is, hát még azok, amiket az ember csak azért olvasott el, mert muszáj volt, de egyébként nem tartotta különösebben izgalmasnak. Ezzel a kvízzel leellenőrizheted, a te fejedben megmaradtak-e ezeknek a kötelező olvasmányoknak az alapvető elemei.

Tíz kérdést tartalmaz a feladatsor, ha töltöttél már ki ilyet nálunk, akkor bizonyára nincs szükséged más előzetes magyarázatra, de ha most először játszol velünk, akkor sem kell többet tudnod annál, mint hogy alább tudod elindítani a kvíz és mindig négy lehetséges válasz közül kell megtippelned, hogy melyik az egyetlen helyes.

Nézzük!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves