Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod júniusban

2023. május 26.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyv ajánló könyvajánló
5 könyv, amit el kell olvasnod júniusban
© Getty Images

Nem tudod mit olvass júniusban? Mutatunk öt könyvet, amit kár lenne kihagyni!


Itt a nyár, így végre előkerülhetnek az izgalmas nyári olvasmányok. A nyáron játszódó fordulatos szerelmi regények, vagy a krimik, amik alkalmanként még jobban felforrósítják a hangulatot. Rengeteg jó könyv jelent meg az elmúlt időszakban, most mutatjuk a kedvenceinket

Marie-France Pochna: Christian Dior 

Bár az életrajzok általában nem a legkönnyebb olvasmányok, divatkedvelőknek ez a könyv szinte kötelező. Christian Dior a New Look megalkotásával átírta a divatot, az általa megálmodot fazonok évtizedekig formálták a trendeket, sőt, még manapság is megfigyelhetjük bizonyos darabokon a tervező jellegzetes stílusjegyeit. Marie-France Pochna átdolgozott, kiegészített életrajzában megismerhetjük Christian Dior életútját, közelebb kerülhetünk Párizs bohém világához, és bepillantást nyerhetünk a divattervezés kulisszái mögé. 

konyv-junius-2023

Emma Straub: Holnap ilyenkor 

Ha kedveled a Hirtelen 30 című filmet, akkor ez a könyv is tetszeni fog, hiszen a kiindulási pontja egy kicsit hasonló. Alice születésnapja holnap lenne, akkor töltené be a 40-et, ám valamiért, amikor reggel felébred újra 1996-ban találja magát, és ismét 16 éves. Teljesen másként tekint a múltjára, így, hogy ismeri a jelent, ami annyira nem fényes. Az apja kórházba került, ő pedig szingli. Nem tragikus a helyzete, de valami mégis hiányzik. A könyv megnevetett, megríkat, igazi nyári olvasmány! 

konyv-junius-2023

Laura Dave: Az utolsó szavai 

A romantikus olvasmányok mellett a thrillekről sem feledkezhetünk meg. Laura Dave könyve a Reese Witherspoon Book Club egyik kedvence volt, így már ezért is érdemes adni neki egy esélyt. Owen Michaels eltűnt, ám hagyott egy üzenetet a feleségének, Hannah-nak, hogy mindenáron védje meg a lányát. A 16 éves Bailey tragikus körülmények között veszítette el az édesanyját, és ki nem állhatja a mostohaanyját. De a két nő hamar közelebbi viszonyba kerül, amikor mindketten rádöbbenek, hogy Owen nem az, akinek korábban mondta magát, ezért együtt kezdik el összerakosgatni a múlt darabjait. Fordulatos regény, ami folyamatosan feszültség alatt tartja az olvasót! 

konyv-junius-2023

Clara Dupont-Monod: Egy közülünk 

Clara Dupont-Monod gyönyörűen megírt könyve egy fiúról szól, aki egy idegrendszeri rendellenesség miatt örökre csecsemő marad, és nem is lát. A rendellenességek miatt a gyerek láthatatlan határt húz a család és az emberek közé, miközben a családon belül is vannak problémák, melyeket meg kell oldani. A legidősebb fiú mindentől óvja a testvérét, miközben a középső eleinte hallani sem akar róla. A regény csodásan írja le a ragaszkodást, miközben bemutatja, hogy a család mennyire törékeny, mégis ellenálló dolog tud lenni.

konyv-junius-2023

Jessica Pan: Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

A könyv egyszerre szórakoztató, mégis nagyon tanulságos. Jess, aki alapvetően introvertált, munka, barátok, és párkapcsolat nélkül marad. Legtöbb idejét a kanapéján tölti, és elgondolkodik azon, mi történne, ha kicsit nyitottabb lenne az életben. Eldönti, hogy a következő évet extrovertáltként fogja leélni, és nem hagy ki egyetlen lehetőséget sem. Ír egy listát, és megpróbál minél több dolgot kipipálni azok közül, melyek korábban annyira távol álltak tőle. Jessica Pan könyve ezt a vicces, sokszor fájdalmas utat követi nyomon, amiből egy kicsit mindenki tanulhat. 

konyv-junius-2023
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves