5 pikáns variáció a nyár kedvenc italára
Spenótos limonádé
Hozzávalók
2 nagy marék friss bébispenót, 2 citrom, ½ kígyóuborka, méz vagy cukor, víz, jégkocka
Elkészítés
A spenótot és az uborkát pürésítsük turmixgéppel, majd öntsük fel vízzel, a citromok levével és édesítsük ízlés szerint. Jégkockával teli pohárban tálaljuk.
Kakukkfüves-uborkás limonádé
Hozzávalók
½ kígyóuborka felkarikázva, 2 citrom leve, friss kakukkfű, cukor, jéghideg víz
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük egy kancsóba és várjuk meg, amíg az ízek összeérnek. Jégkockával fogyasszuk.
Sós limonádé
Hozzávalók
Az italhoz: 2-3 evőkanál sóban eltett citrom héja felkockázva, 1 citrom leve, 2 marék jégkocka, 250 ml szénsavas ásványvíz
A sós citromhoz: 6 nagyobb kezeletlen héjú citrom, 200 g nagyszemű, jódmentes tengeri só
Elkészítés
A sós citromhoz mossuk meg alaposan a citromokat, majd szárítsuk meg és vágjunk beléjük két merőleges mélyedést úgy, hogy még egyben maradjanak. Töltsünk meg mindet 1-2 evőkanál sóval, és tegyük hűvös helyre befőttesüvegekben legalább egy hónapra. A limonádéhoz tegyük egy kancsóba a sós citrom felkockázott héját, facsarjuk rá a citrom levét, tegyük bele a jégkockát és öntsük fel szénsavas vízzel.
Chilis-licsis limonádé
Hozzávalók
450 g licsi meghámozva, kimagozva, 250 ml frissen facsart citromlé, 150 g cukor, csipet só, chili ízlés szerint, 750 ml hideg víz, jégkocka
Elkészítés
A licsit, a citromlevet és a chilit turmixoljuk össze a cukorral és a sóval. Szűrjük le a levét és öntsük egy kancsóba. Adjuk hozzá a vizet, keverjük meg és adjunk hozzá a fennmaradt licsis keveréket. Öntsük jégkockákkal teli poharakba.
Tárkonyos limonádé
Hozzávalók
200 g cukor, 6 friss tárkonylevél, 500 ml frissen facsart citromlé, jégkocka, víz, friss tárkony a díszítéshez
Elkészítés
A tárkonyt és a cukrot tegyük egy lábosba, öntsünk rá kevés vizet és melegítsük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tárkonyos-cukros szirupot egy nagy kancsóba a citromlével, és öntsük fel 750 ml vízzel, majd dobjunk bele jégkockákat. Az így kapott italt egy kis ginnel is megbolondíthatjuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!