Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod idén ősszel

2024. szeptember 24.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

Ősz könyvek könyv könyvajánló regények
5 könyv, amit el kell olvasnod idén ősszel
© Shutterstock

Ha még keresed a tökéletes őszi olvasmányt, akkor máris mutatjuk az ELLE könyvajánlóját! 


Az ősz a bekuckózás időszaka, amikor jól esik egy teával és egy jó könyvvel lazítani, miközben kint esik az eső vagy éppen fúj a szél. Ha még nem találtad meg a tökéletes olvasmányt a következő időszakra, akkor olvass tovább, mivel ajánlunk pár igazán fordulatos vagy éppen érdekfeszítő regényt

Laurie Gilmore - A Pumpkin Spice Kávézó

Ha szereted a Szívek szállodáját, akkor ez a romantikus regény is tetszeni fog, hiszen pont olyan, mint ikonikus sorozat, csak egy kicsit fűszeresebb! Jeanie Ellisnek a nagynénje felajánlja a szeretett kávézóját, amit a nő el is fogad, hiszen így megszabadulhat az unalmas irodai munkájától, és új életet kezdhet Dream Harborban. Azonban a kicsi kávézó üzemeltetése nem olyan egyszerű, pláne, ha még szabotálni is akarják az embert. Egy szerencsétlen incidens során Jeanie segítségére siet egy jóképű beszállító, Logan Anders. A férfi kifejezetten magának való, és eleinte nem érdekli a folyton nyüzsgő nagyvárosi lány, valamiért azonban mégis egyre jobban vonzza. 

oszi-konyv-2024

Siobhan Curham - Az auschwitzi mesélő

Auschwitz, 1942. Etty Weil, a zsidó írónő, miután átbotorkált Auschwitz félelmetes vaskapuján visszavágyik a Szajna-parti otthonába, ahol olyan sok boldog pillanatot élt át. Elborzadva látja azonban, hogy egy fiatal lányt, Danielle-t elszakítanak a zokogó édesanyjától. Etty összebarátkozik a 14 éves lánnyal, és megígéri neki, nővéreként fog vigyázni rá. Esténként történeteket mesél neki, és felépíti számára a képzelet világát, hamarosan azonban feltűnik neki, a többi nő is kíváncsian hallgatja. Arra biztatja a nőket, osszák meg a történeteiket, ezáltal ne engedjék, hogy feledésbe merüljön a múltjuk. Azonban Etty minél közelebb kerül a lányhoz, Danielle annál több bátorságot érez magában, hogy fellázadjon az őrök ellen, ami végletes lehet. 

oszi-konyv-2024

Lyndsy Spence - Díva születik - Maria Callas titkos élete

Maria Callas minden idők egyik legnagyobb operadívája volt. Az életéről hamarosan Angelia Jolie főszereplésével jelenik meg film. Ha szeretnéd jobban megismerni az életét, akkor azt Lyndsy Spence könyvéből megteheted. Bár a primadonna karrierje olyan magasságokba emelkedett, amiről sokan csak álmodtak, az életét beárnyékolta az Arisztotélisz Onászisszal folytatott kapcsolata. Maria Callas igazi érzéseiről keveset tudni. Az ünnepelt sztárt gyerekként az érzelmileg bántalmazó édesanyja kényszerítette az éneklésre, megharcolt a szexizmussal, de a boldog magánélet sosem érhette el. 

oszi-konyv-2024

Paula Hawkins - Kéksötét

Egy világhírű képzőművész egyik alkotásáról kiderül, hogy emberi csontot is tartalmaz, ezzel három ember élete végzetesen összefonódik a titkok és hazugságok hálójában. Eris egy igazán aprócska sziget, ahová csak egyetlen úton lehet bejutni. Amikor megérkezik a dagály, mindig elvágja 12 órára a szigetet a szárazföldtől. Ezt a szigetet vette meg Vanessa, a művész, akinek megbízhatatlan férje 20 évvel ezelőtt eltűnt. A házban most Grace él, egy magányos, idős nő, aki csak nyugalomra vágyik. A ház felé azonban most egy férfi tart, aki miatt felszínre kerülhetnek Eris titkai, és talán még valami sokkal borzalmasabb is.

oszi-konyv-2024

Sally Rooney - Intermezzo

A könyv középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is különbözhetnének egymástól jobban. Peter már elmúlt 30, sikeres ügyvéd, és Dublinban él. Nagyon magabiztos és lehengerlő, de az apjuk halála utána csak gyógyszerrel tud aludni, és egyre nehezebben tud navigálni a magánéletében. Sylvia, Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egy egyetemista, aki minden szórakozásnak vesz. Peter öccse, Ivan 22 éves és visszahúzódó, a bátyjának a tökéletes ellentéte. Ivan a gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, és hamar komolyra fordulnak köztük a dolgok. 

oszi-konyv-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves