Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

THE END

25 év után a Netflix felfüggeszti ezt a szolgáltatását

2023. április 19.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

Netflix bejelentés DVD
25 év után a Netflix felfüggeszti ezt a szolgáltatását
© Manuel Velasquez

A Netflix fontos dolgot jelentett be, mivel ősztől felfüggesztik a korábban nagyon népszerű szolgáltatásukat. 


Talán kevesen tudják, de a Netflix DVD-kölcsönzőként indult még 1998-ban. A cégtől online lehetett kikölcsönözni a filmeket, melyeket aztán futár szállított házhoz. A rendszer akkoriban hatalmas sikert aratott, ez pedig lehetővé tette, hogy megalapozzák a mai steaming platformot. 

A Netflix már nem küld ki több DVD-t

A Netflix 1997-ben indult el, és egy évvel később kezdték el kiküldeni a filmeket a piros borítékokban. A DVD ekkoriban kezdett elterjedni, az online kölcsönzés pedig egyedülálló volt. Eleinte a felhasználók a filmeket meg is vásárolhatták, ám ezt a funkciót már évekkel ezelőtt megszüntették. A Netflix 2006 körül kezdett igazán általánossá válni, ekkor már szinte minden háztartásban volt DVD-lejátszó, ami tovább növelte a szolgáltatás népszerűségét. 

netflix-boritek-2023
Fotó: The Washington Post / Getty Images

Később elkezdték fejleszteni a saját streaming felületüket, ami az internetnek köszönhetően idővel megelőzte a DVD-kölcsönzésből származó bevételt. Manapság már egyre kevesebben néznek kölcsönzött filmeket, ezért a Netflix vezetése úgy döntött, ősztől már nem küldenek több piros borítékot. 

2023. szeptember 29-én küldjük ki az utolsó piros borítékot. Igazi öröm és megtiszteltetés volt, hogy 25 éven keresztül moziesteket közvetíthettünk csodálatos tagjainknak. Köszönjük, hogy részesei voltatok ennek a hihetetlen utazásnak, beleértve a piros borítékok utolsó évadát is.

A szolgáltatás az Egyesült Államokban volt elérhető, az elmúlt 25 évben nagyjából 5 milliárd borítékot közvetítettek ki a futárok. Bár az előfizetők minden évben kevesebben lettek, vannak, akik nagyon sajnálják, hogy megszűnik a szolgáltatás. Az emberek hosszú filmlistából választhattak, és olyan filmeket is megnézhettek, melyek jelenleg nem érhetőek el a streaming platformon. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves