Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HALLOWEEN

Minden idők legjobb halloweeni filmjei

2022. október 09.

4 perc olvasás

Wadolowski-Balogh Orsolya

filmajánló halloween október legjobb halloweeni filmek
Minden idők legjobb halloweeni filmjei
© IMDb

A halloween a boszorkányok, szellemek, a gyilkosok ideje, és ebből az apropóból már nem kevés film született. Nem múlhat el úgy az ünnep, hogy ne tartanánk legalább egy fél film maratont minden idők legjobb halloweeni filmjeiből!


Kétségkívül az év egyik legvarázslatosabb időszaka jön, mikor valósággal életre kelnek a holtak, és boszorkányok, szörnyek járnak közöttünk. Nem lehet nem imádni egy olyan időszakot, mint a halloweent! Hangolódj rá a hónapban vagy készítsd elő az október 31-ei műsort a beöltözős party-ra, és nézzétek meg együtt a barátokkal minden idők legjobb halloweeni filmjeit!

Karácsonyi lidércnyomás (1993)

Áldassék Tim Burton neve, amiért megalkotta Jacket, a Tök királyt, akinek időtlen történetét megéri minden évben egyszer megnézni! Jack Halloween város istencsászára, de egyszer megunja az örökös rémisztgetést és véletlenül átruccan Karácsonyvárosba. Persze azonnal meg is tetszik neki, és úgy dönt: ellopja az ünnepeket a Mikulással együtt.

A halott menyasszony (2005)

Még egy kör taps illeti Tim Burtont, amiért kipattant a fejéből A halott menyasszony ötlete is! Hiszen egy nagyon kedves, és szórakoztató történetet adott nekünk egy fiatal pár viszontagsággal teli szerelméről, ám a legnagyobb baj az, hogy a vőlegény, Victor véletlenül egy halott nőt vesz feleségül, aki magával is viszi a túlvilágra.

Halloween (1978)

Ha halloween, akkor Halloween! Az ünnep szerelmeseinek kötelező beiktatnia Michael Myers hátborzongató és egyre véresebb történetének megnézését! 1978-ban mutatták be az első részt, amelyben megtudjuk, hogy Myers 6 évesen megölte a húgát, és bezárták egy szanatóriumban, majd kiszabadult és kezdetét vette a mai napig tartó gyilkolás! Michael újra meg újra visszatér lemészárolni az embereket: 13 filmen keresztül tart a legendája.

Halloweentown (1998)

Ez is egy édes, családi történet arról a 13 éves Marnie-ről, aki megtudja, hogy boszorkány és követi nagymamáját Halloweentownba, egy varázslatos városba, ahol boszik, trollok és zombik élnek egész évben. Mivel szinte biztosan beleszeretsz, ezért jó ha tudod: kalandjai, harca a sötét erőkkel még három részen keresztül folytatódnak!

Beetlejuice (1988)

A drága jó Tim Burton érti a dolgát! Nem hiányozhat a listáról az egyik legkomiszabb szellem, aki valaha is létezett: Beetlejuice, akit oltárian alakít Michael Keaton. A helyzet az, hogy egy házaspár meghal a házukban, és ott ragadnak szellemként, de beköltözik egy másik család is. Hiába próbálják elüldözni őket, nem jön össze, de majd Beetlejuice segít…

Hókusz pókusz (1993)

Ez a boszorkányos családi vígjáték is örökéletűnek bizonyult, hiszen 2022-ben folytatás is készült az egykor megégetett Sanderson nővérek történetéből, akik a XX. század végének egyik Halloween éjjelén életre keltek. Egytől egyig imádnivaló a három lökött boszorkány, akik terrorizálni kezdik az embereket gonosz csínytevéseikkel, mígnem emberükre akadnak.

Sikoly (1996)

Ha van egy biztos recept, miért ne próbálnánk ki újra meg újra? Ez történt az ikonikussá vált Sikollyal is, amiből összesen öt rész született, de mindig az első lesz a leghangulatosabb Neve Campbellel, aki szembe találja magát egy sorozatgyilkossal. Az álarcos őrült a kedvenc  horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost. Persze a többire sem lehet panasz, amelyekben még több para, még több vér, és még több sikoly van!

Rosemary gyermeke (1968)

Roman Polanski minden idők egyik legfantasztikusabb  horrorfilmjét adta a műfaj rajongóinak. Megunhatatlan a házaspárt története, akik úsznak a boldogságban, pláne mikor megtudják, hogy Rosemary terhes. Na igen, de  kitől? Van egy olyan borzalmas, ködös álma arról, mintha egy sátáni lény megerőszakolta volna!

Rémálom az Elm utcában (1984)

Ma már persze sokszor inkább mosolyog az ember a vaskarmos Freddy Kruegeren, de volt idő, mikor mindenki halálra rémült a gondolattól, hogy álmában meglátogathatja, és megölheti Krueger, legalábbis a film sztorija szerint. Végül ez a démoni figura is örökéletre tett szert a rajongóinak köszönhetően, és még hat részen, plusz egy remake-n keresztül visszatér, hogy halálra rémisszen bennünket, és már megy is neki!

Szellemirtók (1984)

Van olyan, aki nem látta mese vagy film formában? Annyira népszerű lett a Szellemirtók, pláne a Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis főszereplésével készült első rész, amelyben a parapszichológusok egy irodát nyitnak, és szellemirtást kínálnak. A későbbi folytatások is azt mutatják:  nem lehet nem rajongani érte, különösen a fülbemászó zenéjéért, amit még az is felismer, aki nem látta a filmeket!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves