Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod márciusban

2024. március 01.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv könyvajánló
5 könyv, amit el kell olvasnod márciusban
© Shutterstock

Megérkezett a tavasz, máris mutatjuk a márciusi könyvajánlót! 


A tavasz nem csupán a megújulásról, de az új könyvekről is szó. A kiadók nagyon sok újdonsággal készülnek, ezért érdemes átböngészni a friss megjelenések listáját, vagy tenni egy nagyobb sétát a kedvenc könyvesboltodban. Azért, hogy megkönnyítsük a dolgodat, mutatunk pár izgalmas regényt, melyek biztosan elnyerik a tetszésed! 

Laurie Lico Albanese: Skarlátszín öltések

Isobel Gamble fiatal varrónő, akinek a lelkét egy hatalmas titok nyomja. Ő és a férje az 1800-as évek elején utaztak Skóciából Salembe. Nem sokkal később a nő egyedül maradt, és megpróbál boldogulni az új környezetben. Isobel találkozik Nathaniel Hawthorne-nal, akivel azonnal kialakul közöttük a vonzalom. De Nathaniel lelkét is súlyos titkok nyomják, egyedül Isobel tudja kizökkenteni az önsajnálatból. Telik az idő, egyre kevesebb az esély arra, hogy Edward, Isobel férje felbukkan, miközben Isobel és Nathaniel még közelebb kerülnek egymáshoz. 

marciusi-konyvek-2024

Heidi Swain: A könyvrajongók búvóhelye

Emily, Rachel és Tori rajonganak a Hope Falls című regényért. A három barátnő a nyarat Lakeside-ban töltheti, abban a házban, ahol a híres regény filmváltozatát forgatták, így rögtön tudják, ez lesz a tökéletes nyaralás. Hat hétig maradnak a nyaralóban, úgy gondolják ez elég idő arra, hogy átgondolják az életüket. Ám az utolsó pillanatban Tori lemondja az utat, helyette Alex érkezik meg a városba, de hamarosan a kaland váratlan fordulatot vesz, mivel Alexről kiderült, hogy nem is az, akinek hitték. 

marciusi-konyvek-2024

Frank Herbert: Dűne 

Nem egy új könyvről van szó, ugyanakkor megjelent a lenyűgöző történet folytatása a mozikban, így érdemes kicsit jobban megismerkedni a fantasy világával. Az univerzum legfontosabb terméke a fűszer, ami lehetővé teszi az űrutazást és még számos dolgot, így azé a hatalom, aki a fűszert is birtokolja. A hatalmi egyensúly lényege, hogy a fűszerből ne legyen hiány, ám a legnagyobb probléma, hogy csakis a fremenek lakta kegyetlen, sivatagos vidéken található meg. A könyvnek sok folytatása van, így érdemes rá időt szánni, és elolvasni az összeset

marciusi-konyvek-2024

Curtis Sittenfeld: Vicces-romantikus

Sally Milz nem keresi a szerelmet, párszor már összetörték a szívét, ezért tökéletesen megelégszik pár kalanddal. A munkája is egészen jó, hiszen jeleneteket ír Az Éjjeli Baglyok című szombat esti tévéműsor számára. Sally egyik barátja, Danny Horst randizni kezd egy csodaszép színésznővel. Sallyt az egész dolog bosszantja, hiszen Danny átlagos, míg a nő kivételesen gyönyörű. A kialakult helyzetből ír is egy vicces jelenetet a műsor számára, és szent meggyőződése, ez fordítva nem történhetne meg. Ám itt jön a váratlan fordulat, mivel Sally megismeri a híres popsztárt, Noah Brewster, aki fellép a műsorban, így a közös munka kapcsán hamar megjelennek a szikrák, a kérdés már csak az, mi lesz a történetük vége. 

marciusi-konyvek-2024

Julia Kelly: Az elveszett angol lány

1935-ben járunk Liverpoolban, a katolikus családban nevelkedett Vivtől elvárják a szülei, hogy a rangjának megfelelő férjet válasszon. Ám ő beleszeret a zsidó származású Joshuába, aki dzsesszzongorista szeretne lenni. A rövid kaland hamarosan komolyabbra fordul, Viv terhes lesz, ezért gyorsan hozzámegy a fiatalemberhez. Viv abban reménykedik, hogy ezzel kiszabadul a szigorú családjából, de a férje váratlan döntése mindent megváltoztat. Öt évvel később, a II. világháború kezdetén Viv megpróbálja vidékre küldeni a lányát, miközben New Yorkban Joshua belép a hadseregbe, és eldönti, rendezi a családja helyzetét Angliában. A kérdés már csak az, miként rendeződhetnek a dolgok. 

marciusi-konyvek-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves