Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

4 romantikus könyv, amit még ebben a hónapban el kell olvasnod

2024. január 17.

3 perc olvasás

ELLE

könyvek könyv könyvajánló romantikus könyv
4 romantikus könyv, amit még ebben a hónapban el kell olvasnod
© Shutterstock

Ezeket a romantikus könyveket tényleg megéri elolvasni! 


Télen nincs is jobb, mint a meleg szobában üldögélni és elmerülni egy jó regényben. Ha esetleg könnyedebb kikapcsolódásra vágysz, akkor hoztunk pár romantikus könyvet, melyek garantáltan segítenek kiszakadni a mindennapokból

Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről

Dolly Alderton a Sunday Times korábbi rovatvezetője, ebben a könyvében mindent leír, amit a randizásról és a szerelemről tud. A regény egy visszaemlékezés, amiben felidézi a fiatalkori emlékeit, elmeséli, hogy milyen volt munkát keresni, szerelembe esni, miközben a legjobb barátaink mindenben támogatnak. A szívszorító, helyenként pedig igazán mulattató regény mindent összegyűjt, amivel a felnőtté válás során kénytelenek vagyunk szembenézni. 

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six 

Taylor Jenkins Reid könyve különleges stílusban készült, hiszen végig olyan, mintha egy interjút olvasnál. A ’70-es évek legnépszerűbb zenekara, a Daisy Jones & The Six volt, Daisy Jones eleinte szólókarrierről álmodozott, de a tehetséges énekesnő hamar összefonódott Billy Dunne-nal, és az együttesével. Hamarosan Daisy lesz az együttes énekese, és soha nem látott sikereket érnek el. De mindez csak a felszín, hiszen mindenki a saját problémáival küzd. Végül a zenekar az egyik koncert után váratlanul feloszlott, és most először mesélik el, hogy mi vezetett idáig. A könyv igazán fordulatos, miközben bepillantást enged a ’70-es évek lüktető világába és persze a romantikásról sem feledkezhetünk el!

Sally Rooney: Baráti beszélgetések 

Sally Rooney könyveiben sokszor az emberi kapcsolatokkal foglalkozik, mindezt könnyen fogyasztható, elgondolkodtató és persze humoros formában. A Barátai beszélgetések a Normális emberekhez hasonlóan a hiteles érzéseket tár az olvasó elé, miközben bemutatja, hogy a fiataloknak olyakor mennyi nehézséggel kell megbirkózniuk. A könyv főszereplői Frances és Bobbi. Barátnők, mindketten az életüket építgetik, egyik este találkoznak egy ismert fotóssal és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances és Nick hamarosan flörtölni kezdenek, de a kapcsolatuk idővel fájdalmas érzésekhez vezet

Jane Austen: Büszkeség és balítélet 

A lista végére egy klasszikus került, amit érdemes elolvasni vagy esetleg ismét elolvasni. Jane Austin klasszikusa a régens korszakban játszódik Angliában. A főszereplői a Bennet-nővérek, akik vidéken, a szigorú szabályokkal átszőtt társadalomban próbálják megtalálni a boldogságot, a szerelmet és persze önmagukat. Jane, a legidősebb lány, hamar bele is szeret Mr. Bingley-be, a szomszédos birtok bérlőjébe. Ám Elizabeth történetet már sokkal szövevényesebb, és időbe telik, amíg ő és Mr. Darcy leküzdik a büszkeségüket és az előítéleteiket. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves