Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Magyar konyha

A magyar konyha kvíze: mennyit tudsz hazánk alapvető ételeiről?

2023. július 18.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

gasztronómia ételek magyar konyha kvíz
A magyar konyha kvíze: mennyit tudsz hazánk alapvető ételeiről?
© Fotó: Shutterstock/pszaboistvan

A magyar konyha egyes alapvető ételei már világhírnek örvendenek – próbáld ki, te mennyit tudsz a hazai ízekről!


Jöhet egy újabb kvíz? Ezúttal a magyar konyha a témánk, hiszen az általános műveltséghez a tipikus-tradicionális ételek ismerete is hozzátartozik.

Magyar konyha

Ahogy szoktuk, egy tíz kérdésből álló kvízt találsz alább, ahol mindig 4 lehetséges válasz közül kell megjelölnöd az egyetlen helyeset. A magyar kultúra alapjaival több kvízben foglalkoztunk már, népmesék, népdalok, közmondások is sorra kerültek, hogy hazánk történelméről és földrajzáról ne is beszéljünk.

Bár igaz, hogy világszerte nincs akkor hírnevünk, mint az olasz vagy a francia konyhának, azért a paprikánkról mégiscsak híresek vagyunk, és például a kürtőskalács és a lángos egyre több országban feltűnik street foodként. Szóval ha már mások is tudnak rólunk ezt-azt, akkor tényleg a minimum, hogy mi is ismerjük saját hazánk tipikus ételeit – azokat is, amiket nem szeretünk vagy valamilyen oknál fogva csak ritkán fogyasztunk.

Nos, itt a lehetőség, hogy kipróbáld, mennyit tudsz, miközben végigjátszod ezt a reményeink szerint érdekes és szórakoztató kvízt? Mehet? Mi készen állunk! Indítsd el a játékot!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves