Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kvíz!

Ezek a népdalok az alapműveltséghez tartoznak – teszteld, mennek-e még!

2023. június 07.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

Magyarország kvíz népdal
Ezek a népdalok az alapműveltséghez tartoznak – teszteld, mennek-e még!
© Fotó: Shutterstock/Remart

Lehet, hogy általános iskolában hallottad-énekelted utoljára ezeket a népdalokat, de akkor biztosan. Emlékszel még rájuk?


A legismertebb magyar népdalok közül választottunk ki tízet ehhez a kvízhez. Megy hibátlanra?

Népdalkvíz!

Mindig érdekes tesztelni magunkat, hogy az iskolában annak idején megtanult, de azóta talán nem sokszor elismételt ismeretek a fejünkben vannak-e még. Fontos tárgyak persze az irodalom, a nyelvtan, a matematika, a földrajz, az angol és a többi, csináltunk is ezekből már kvízt itt az Elle.hu-n – de azért énekórán is elhangzott pár olyan dolog a suliban annak idején, ami szintén az alapműveltséghez tartozik. Természetesen többek között a népdalokra gondolunk.

Ebben a kvízben 10 népdal szövege szerepel majd, és azt kell megtippelned, hogy mi való a kipontozott rész helyére: azaz hogy tudod-e a szövegből kimaradt részletet vagy tudnád-e folytatni az éneket az idézett részlet után közvetlenül következő sorral.

Arra törekedtünk, hogy a legismertebb népdalok kerüljenek bele a kvízbe, olyanok, amiket akár még az iskolai oktatáson kívül is hallottál vagy akár énekeltél már párszor. Kíváncsiak vagyunk, megy-e hibátlanra neked a kvíz vagy esetleg nehéznek találod. Ha elkezdesz játszani, pillanatokon belül kiderül!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves