Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Teszteld, hányra emlékszel még!

Kvíz: A 10 legalapvetőbb évszám a magyar történelemből – hányra emlékszel belőlük?

2023. április 13.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem kvíz évszám
Kvíz: A 10 legalapvetőbb évszám a magyar történelemből – hányra emlékszel belőlük?
© Fotó: Shutterstock/Prachaya Roekdeethaweesab

Tessék, összeállítottunk egy kvízt a magyar történelemről, amivel ellenőrizheted a tudásodat: a fejedben van még az összes évszám, amit az iskolában meg kellett tanulni?


Nemrég volt egy földrajzi és egy irodalmi áttekintő kvízünk, játsszunk most a történelemmel, méghozzá a magyar történelemmel! Teszteld a tudásod!

Játssz velünk!

Egy egyszerű feleletválasztós kvízt találsz alább, mindig 4 válaszból kell kiválasztani az egyetlen helyeset. A legtöbb iskolás számára nagy mumus az évszámmagolás, de azért van néhány, amit egyszerűen muszáj tudni, mert a történelem legfontosabb, korszakváltó eseményeihez kapcsolódnak.

Mindenki tanulta ezeket az évszámokat és a hozzájuk kapcsolódó eseményeket az iskolában, a kérdés már csak az, hogy te mennyire emlékszel a törianyagból. Játszva ellenőrizheted most a tudásod, és a játék végére láthatod majd, hogy a címben említett 10 évszám igazából szigorúan vége nem pontosan 10 évszám. Na de majd meglátod, indítsd el a játékot!

Köszönjük, hogy kipróbáltad!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves