Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Aki mer, az nyer!

Ismered a leggyakoribb közmondásokat? Teszteld magad, ennek a kvíznek hibátlanra kéne mennie!

2023. június 14.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

teszt kvíz közmondás
Ismered a leggyakoribb közmondásokat? Teszteld magad, ennek a kvíznek hibátlanra kéne mennie!
© Fotó: Shutterstock/F8 studio

Most kibújik a szög a zsákból, mert ezzel a kvízzel tesztelheted magad, hogy tudod-e, hogyan szólnak a legtöbbet emlegetett magyar közmondások!


Különleges nyelv a magyar, és a sok esetben évszádok óta használt közmondások még gazdagabbá teszik – ezzel a kvízzel tesztelheted magad, mennyire ismered ezeket a sokszor ismételt fordulatokat!

Közmondáskvíz!

Sok érdekes teszt és feladat kering az interneten, amikhez időkorlát tartozik. Nos, a mi kvízünk nem ilyen, nem időre megy, szóval gondold szépen végig valamennyi kérdést a saját tempódban: jobb eredményt fogsz elérni, ha nem rohansz – lassan járj, tovább érsz!

Fentebb már három közmondást említettünk ezen az oldalon, ez a három természetesen nem lesz benne a kvízben, de pont ilyenekre számíthatsz majd. 10 kérdést tartalmaz a feladatsor, ahogy szoktuk, és mindig 4 lehetőség közül kell az egyetlen jó választ kiválasztanod. Ha jól ismered a közmondásokat, biztosan nem lesz nehéz a kvíz, szóval nem kizárt, hogy sikerül majd hibátlanra megoldanod!

No, lássuk, állod-e a sarat!

Ha tetszett ez a kvíz, akkor minden bizonnyal örömmel hallod majd, hogy van egy korábbi hasonlónk, csak népdalokkal, töltsd ki azt is!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves