Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Furcsa nevű helyek

Létezik ilyen nevű település Magyarországon?! Tippelj!

2024. január 24.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

falu név város kvíz település
Létezik ilyen nevű település Magyarországon?! Tippelj!
© Fotó: Shutterstock/Airpixel - Drone imagery

Ebben a kvízben rengeteg fura nevű település szerepel, illetve jópár olyan, ami igazából nem is létezik. Eltalálod, hogy melyik igazi és melyik kitalált?


20 furcsa és/vagy vicces nevű település szerepel ebben a kvízben – de néhányat ezek közül a falunevek közülük mi találtunk ki. Eltalálod, hogy melyik az, amelyik tényleg létezik?

Fura nevű települések

Több földrajzi témájú kvízt készítettünk már, de talán ez szórakoztatóbb, illetve remélhetőleg viccesebb minden korábbinál. A világ tele van (magyar füllel) furcsa nevű falvakkal-városkákkal Csöcsiangtól Fos-Sur-Merig, és hát Magyarország sem kivétel: itthon is van rengeteg szokatlan nevet viselő település.

Valószínűleg neked is Pornóapáti és Bugyi jutnak először eszedbe, úgyhogy őket ki is hagytuk. Ebben a kvízben olyan települések szerepelnek, amelyeknek a jó részéről valószínűleg más kontextusban is hallottál már, nem csak azért, mert fura nevük van. 20 településnév szerepel az alábbi kvízben, és a jó válaszok mind olyan falvak vagy városok, amik valamikor városi rangot kaptak és legalább ezren laknak bennük, mindegyik esetben többen, mint mondjuk Visegrádon, Villányban, Zalakaroson vagy az oldal tetején látható Palkonyán.

Csak azt kell megtippelned, hogy létező magyarországi településnévről van-e szó vagy sem, ha valamennyi tippedet leadtad, akkor természetesen mutatjuk a helyes megfejtéseket. Sok szerencsét, nem lesz könnyű!

Van kedved még játszani egy kicsit? Reméljük, igen! A Psziché rovatban ma is mutatunk egy szellemes képes fejtörőt, de ha inkább még egy kvízt töltenél ki, akkor most az alábbi hármat ajánljuk folyamatosan bővülő archívumunkból.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves