Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mennyit tudsz hazánkról?

10 alapvető kérdés Magyarország hegységeiről, hegycsúcsairól – ezekre illik tudni a választ!

2024. január 09.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

hegy Magyarország földrajz kvíz hegycsúcs
10 alapvető kérdés Magyarország hegységeiről, hegycsúcsairól – ezekre illik tudni a választ!
© Fotó: Shutterstock/Bardocz Péter

Magyarország hegységei és hegycsúcsai szerepelnek ebben a kvízben – teszteld, tudod-e a legfontosabb adatokat, emlékszel-e a legfontosabb nevekre, ismeretekre!


Magyarország nem egy nagy ország és nem is egy különösebben hegyes vidék – de azért mégiscsak van jópár csúcs hazánkban. Nincs tehát embertelenül sok megjegyzendő dolog, ha az ember el szeretné mondani magáról, hogy tisztességesen képben van a hazai hegységekkel kapcsolatosan, de azért van egy-két név-adat-ismeret, ami az általános műveltséghez tartozik itthon. Na ez a kvíz pontosan ezekről a dolgokról szól.

Magyarország hegységeinek, hegycsúcsainak kvíze

Ha a suliban erős voltál földrajzból, akkor minden bizonnyal a kérdések jó részét nem fogod nehéznek találni – nem is arra mentünk ki, hogy kicselezzünk vagy becsapós kérdésekkel trükközzünk, hanem az a célunk ezzel a játékkal, hogy szórakoztató formában fel tudd mérni, mennyit tudsz erről az igen fontos témáról.

Mindenesetre ha nem a suliból a földrajzóráról rémlenek majd ezek a nevek, akkor minden bizonnyal onnan, hogy voltál már kirándulni vagy túrázni ezeknek a hegységeknek a jó részében (vagy akár az összesben). Gyönyörű tájakról van szó, tehát ha úgy látod, hogy van, ami eddig kimaradt, akkor érdemes bepótolni idén, ha jön majd a jobb idő.

Hazánk legmagasabb csúcsa az 1014 méter magas Kékes – ez az első számú információ, amit Magyarország hegyeiről tudni kell, úgyhogy ezt a kérdést fel se tettük, hanem innen kezdődik az alábbi kvíz. Kattints rá, indítsd el a játékot! Jó szórakozást!

Tudod, hogy hozzánk mindig visszatérhetsz egy-egy újabb fejtörőért vagy izgalmas tesztért, önismereti feladványért! Ha most még játszanál tovább, alább ajánlunk még három kvízt, amik teljesen eltérő témájúak a fenti földrajzos kérdéssorhoz képest.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves