Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLIMPIA 2024

Párizs 2024: 3 film, amit meg kell nézned az olimpiákról

2024. július 30.

1 perc olvasás

ELLE

olimpia párizs 2024
Párizs 2024: 3 film, amit meg kell nézned az olimpiákról
© Shutterstock

Ha a párizsi olimpia nem lenne elég, íme 3 film, amely az ötkarikás játékokról szól.


Az olimpia mindig nyomot hagy a történelemben, nem meglepő, sok alkotót inspirál arra, hogy feldolgozza. Képzőművészeket, költőket, valamint filmrendezőket sarkall arra, hogy a nagy múltú sportversenyekről megemlékezzenek. Most lássuk, a filmművészetben mely alkotások számítanak kiemelkedőnek a témában. 

Én, Tonya

1994-ben a sportvilág megdöbbent, amikor megtudta, hogy Nancy Kerrigant, a fényes jövő előtt álló fiatal műkorcsolyázót vad támadás érte. Még megdöbbentőbb, hogy a bajnok Tonya Hardingot, és a hozzá közel állókat gyanúsítják a támadás megtervezésével és végrehajtásával. A film főszereplője Margot Robbie, aki hihetetlen dolgokon megy keresztül az élsportolói lét során. 

München

Steven Spielberg a „München” című művével az 1972. szeptemberi müncheni olimpiai játékok alatt történt támadásokat hozza a képernyőre. A Black Septembernek nevezett palesztin terroristák megöltek két izraeli atlétát, a másik kilencet pedig túszul ejtették az olimpiai faluban. Feszültségekkel teli játékfilm, amely egy tragikus rémálom 21 óráját mutatja be.

Jappeloup

Az 1980-as évek elején járunk, Pierre Durand, az ígéretes ügyvéd véget vet karrierjének, hogy szenvedélyének, a díjugratásnak szentelje az életét. Az 1988-as szöuli olimpiai játékokra való kvalifikációhoz a versenyzőnek szilárd kapcsolatot kell kiépítenie lovával, Jappelouppal. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves