Quantcast

FILMAJÁNLÓ

A 7 legjobb lélekemelő spirituális film

A 7 legjobb lélekemelő spirituális film

Elgondolkodtató, léleksimogató, ugyanakkor szórakoztató ez a 7 spirituális film, amelyek minden élethelyzetben hatalmas segítséget jelenthetnek a bennük rejlő üzeneteknek köszönhetően.

Mindannyiunknak lehet rossz időszaka, és kerülhetünk padlóra anyagi problémák, kapcsolati válságok, meg számos egyéb tényező miatt. Olyankor különösen érdemes megnézni egy ilyen filmet, mert segít abban, hogy ismét képesek legyünk pozitívan gondolkodni. Persze nem kell az érzelmi gödör fenekén lenni a spirituális filmnézéshez, elég a vágy, hogy válaszokat akarjunk találni arra, kik vagyunk, mi a feladatunk, milyen irányba induljunk.

A viskó

Miért kell szenvedniük az embereknek? Miért nem bűnhődnek meg az igazán gonoszak? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdéseket feszeget mélységekbe menően A viskó, amit az egyik legfelkavaróbb spirituális filmnek tartanak. Mackenzie Allen Philipsnek (Sam Worthington), szembe kell néznie kislánya elvesztésével, akinek gyilkosát sosem kapták el. Egy nap az összetört apa kap egy levelet „Papától” (a családja így hívja Istent), és találkozóra hívja abba a viskóba, ahol fogvatartottak a lányát. A film során komoly érzelmi hullámvasutazást teszünk, időnként mindent elsöprő eufóriát tapasztalva.

A békés harcos útja

Dan Millan igaz története „életeket megváltó” hírben áll. Az egyik legkiemelkedőbb motivációs-spirituális filmnek tartják, amelyben egy fiatal, ígéretes tornász karrierje egy pillanat alatt tönkre megy egy baleset következtében. Majd megismerkedik a benzinkúton egy idős férfival, akit Szókrátésznek nevez el. Az öreg ontja magából a bölcsességeket, de olyan kunsztokra képes, hogy csak lesünk. Ráadásul azt ígéri Dannek, hogy segít meggyógyítani a lábait. Különösen ajánlott megnéznie annak, aki vágyai eléréséért küzd, vagy éppen padlón van, mert szinte biztosan felemeli!

BESZÉLGETÉSEK ISTENNEL

Neale Donald Walsch igaz története szintén sorsfordító hatással lehet. A főszereplő egy baleset következtében elveszíti állását, majd szép lassan minden mást is, és az utcára kerül. Ijesztő és fájdalmas betekintést kapunk a hajléktalanok életébe, és láthatjuk, ahogy a megtört, éhező Neale sírva eszi a hamburger maradványát, amit a szemetesből szedett ki. Idővel persze valamelyest javul a sorsa, de egy újabb mélyponton levelet írt Istennek, aki válaszolt neki a fejében. Onnantól kezdve éjjel-nappal beszélgetnek, mígnem több könyvre elegendő anyaga lesz, és elkezdhet segíteni az embereken.

Mennyei prófécia

A Mennyei prófécia végén csak annyit mond az ember: tyűha. Utána egészen más szemmel néz a világra. De épp ez a lényege a történetnek, a kilenc próféciának, hogy elhozzák a spirituális megvilágosodást. A történetben a „véletlennek” köszönhetően John Woodson Peruba utazik, ahol találkozik egy barátjával, hogy felkutassák a kilencedik tekercset. A kutatás meglehetősen kalandosra sikeredik, közben megismerkedik az aura fogalmával, megtalálja az előző életbeli szerelmét, elkezd tisztán látni és meglátja a valódi világot. Lényegében egy élvezhető kalandfilmet zsúfolásig tömtek bölcsességekkel és útmutatással.

 

Ízek, imák, szerelmek

Ki vagyok én? Mit akarok igazából? Honnan tudhatom, ki az igaz szerelmem? Ezeken rágódik Julia Roberts karaktere, Liz, aki rájön, boldogtalan a férje mellett, ezért elválik, és új életet kezd. Végigeszi Rómát, miközben új barátokat szerez, majd Indiába utazik, ahol megtanul meditálni, és végre kezdi meglelni önmagát. Végül visszatér Balira, hogy találkozzon a gurujával, és ahol belebotlik élete szerelmébe, Felipébe (Javier Bardem). Gyönyörű, és kifejezetten megvilágosító erővel bíró romantikus, igaz történetet láthatunk.

 

A titok: Merj álmodni

Nem valószínű, hogy be kellene mutatni Rhonda Byrne „Titok” nevű módszerét, ami nem más, mint a vonzás törvénye. Ebben a családi drámában ismét ízelítőt kaphatunk abból, mire lehet képes. Miranda Wells (Katie Holmes) férje halála óta egyedül neveli két gyerekét, a teljes anyagi csődben lavírozva, és egy hurrikán miatt még az otthonuk is megsérül. Egyszerűen újabb meg újabb szerencsétlenségek érik. Majd jön Bray Johnson, aki valóságos angyalként mindenben kisegíti. Miközben csodát tesz a családdal, természetesen elmeséli a módszerét, és az is kiderül, miért kereste fel őket. Ez a könnyed esti film, igazán képes fényt csempészni az életünkbe!

Gyönyörű zöld

A francia alkotás kíméletlenül rámutat az ember hibáira, gyengeségeire, és igencsak velős társadalmi kritikát kapunk. A történet azzal kezdődik, hogy egy idegen bolygón láthatjuk a „tiszta” embereket, akik szeretetben, békességben élnek és csodás képességiek vannak. Lehet, hogy az „idegenek” valójában spirituálisan megvilágosodott emberek? Egyikük lekeveredik a Földre, Mila, aki elborzadva járja a világunkat, és segít az embereknek megvilágosodni. Az a legjobb a Gyönyörű zöldben, hogy amennyire arcul csap az igazsággal, és tanít, annyira jókat is lehet derülni rajta.

fILMAJÁNLÓBÓL SOSEM ELÉG:

Filmújdonságok, amiket nagyon várunk júniusban

15 sorozat, amit nagyon várunk idén nyáron

A 10 legjobb igaz történet a Netflixen