Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONYI FILMEK

A legjobb fekete-fehér karácsonyi filmek

2022. december 22.

4 perc olvasás

ELLE

karácsony filmajánló karácsonyi filmek legjobb filmek fekete-fehér filmek
A legjobb fekete-fehér karácsonyi filmek
© Youtube / Rotten Tomatoes Classic Trailers

Az egyik leghangulatosabb dolog a világon, a fekete-fehérek karácsonyi filmek, mert a történetük időtálló, és még ennyi év távlatából is képesek könnyeket csalni a szemünkbe!


Ginger Rogers, Natalie Wood és Donna Reed a régi Hollywood legfényesebb sztárjai voltak, akik nemcsak káprázatos alakításaikkal, hanem ikonikus vintage ünnepi ruháikkal is lenyűgöztek bennünket! Természetesen a legjobb régi karácsonyi filmek sem teljesek a filmipar nagymenői nélkül, mint amilyen Bob Hope, Billy Dee Williams, vagy James Stewart.

Ha szeretnél kicsit kiszakadni a modern filmek világából, akkor forralj egy kis bort, helyezkedj el a kanapén, és repülj vissza az időbe a legjobb fekete-fehér karácsonyi filmekkel:

Az élet csodaszép (1946)

Színesben jobb vagy sem? Ez az egyetlen jogos kérdés, amikor Frank Capra klasszikusáról van szó, amit egyszerűen kötelező megnézni az ünnepi szezonban! Túl nehéz vitatkozni az öt Oscar-díjjal, és az örök érvényű üzenettel, amit James Stewartnak köszönhetően megtanulhattunk arról, mi valójában az élet értelme!

Karácsonyi ének (1938)

Mindenki döntse el maga, melyik a kedvence Charles Dickens meséjének adaptációi közül. De ez a Hollywood aranykorában készült családbarát változat - a hidegszívű, mogorva Scrooge-ról és a három szellemről - könnyen belopja magát az ember szívébe!

Csoda a 34. utcában (1947)

A film, ami után az ember tényleg azt gondolja: léteznek csodák! Ez a sztori garantáltan meghozza az ünnepi hangulatot! 1947. május 2-án adták ki a három Oscar-díjas George Seaton filmjét, ami arról szól, hogy a Mikulásnak bíróság előtt kell bizonyítania azt: valóban ő a Mikulás.  

Stan és Pan - A mosoly országában (1934)

Nem annyira a hagyományos értelemben vett karácsonyi film, mivel egy gyermek álomvilágában játszódik, de persze színre lép benne a Mikulás is. A cselekmény Játékországban zajlik, ahol komoly problémák adódnak, de szerencsére jön a két jószívű, de nagyon ügyetlen barát, Stan és Pan, akik mindenkit megmentenek!

Találkozunk még (1944)

Shirley Temple és az ünnepek olyan szinonimák, mint a gyömbérsör és a grenadine. Ginger Rogersszel és Joseph Cottennel a főszerepben játszik egy David O. Selznick produkcióban, ami titkokról,  drámáról és  romantikáról szól. Pont azokról, amit az ünnepek megkívánnak!

Legénylakás (1960)

A bonyolult szerelmi kapcsolatok vígjátéka, Billy Wilder rom-comja egy férfiról szól, aki megengedi főnökeinek, hogy lakásban találkozzanak a szeretőikkel, és azt reméli, így majd előléptetik. Mindez karácsony idején játszódik, és sikeresen összemelegedik az egyik főnöke sokadik szeretőjével. Elképesztő a kémia Jack Lemmon és Shirley MacLaine között!

Karácsony Connecticutban (1945)

Fogj egy tálca sütit, és vágj bele ebbe a vígjátékba, ami egy gasztromagazin szerzőjéről szól, aki valójába nem ért a sütés-főzés tudományához, mint amennyire előadja. Márpedig kénytelen lesz karácsonykor prezentálni a tudását egy karácsonyi partin, ha nem szeretne lebukni a főnöke előtt.

Egész évben farsang (1942)

Ne tévesszen meg a cím! Ebben a szerelmi háromszögre felépített 1954-es klasszikusban Bing Crosby és Fred Astaire, egy énekes-táncos duót alkotnak, majd Jim a saját farkmján létrehoz egy saját szórakozóhelyet, ahol még a szerelem is rátalálhat, de akkor megjelenik a cimborája, és félő, hogy lenyúlja a szerelmét! És azt tudtad, hogy "White Christmas" ünnepi dall kifejezetten a filmhez készült?

Tetemrehívás (1934)

Ha esetleg unnád a rom-comokat, és nagy bölcsességeket, van itt számodra egy krimi is! A Tetemrehívás esetében a boldog ünnepek és a gyilkossági rejtélyek kéz a kézben járnak. William Powell alakítja Nick Charlest, a nyugdíjas nyomozót, akit hirtelen visszahívnak a szolgálatba, amikor egy fiatal nő apja titokzatos körülmények között eltűnik.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves