Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

XMAS

7 karácsonyi film, ami ráhangol az ünnepekre

2022. november 22.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

film karácsony karácsonyi film filmajánló Holiday Igazából szerelem
7 karácsonyi film, ami ráhangol az ünnepekre
© Fotó: 7e Art/Columbia Pictures / Photo12 via AFP

A karácsonyi filmek kötelező elemei az ünnepi szezonnak. Ezeket érdemes már a készülődés során megnézni! 


Az ünnepi időszak évtizedek óta remek alapot szolgáltat a filmrendezők számára, így a karácsonyi filmek között szinte mindent megtalálhatunk. Vannak drámák, vígjátékok, de még horrorfilmek is.

Ezeket a karácsonyi filmek érdemes idén megnézni 

A kedves történetek megérintik az embert, ez pedig sokat segít az ünnepi felkészülésben. A klasszikusok jól jönnek a díszítéshez, és a sütéshez, míg az újdonságokat érdemes a kanapén lazítva megnézni. 

Kisasszonyok

A Louisa May Alcott regényéből készült adaptációk nem tipikus karácsonyi filmek, ám pont ettől különlegesek. A történet egy része karácsonykor játszódik, így kellően segíti a ráhangolódást az ünnepre. A March-nővérek történetét már sokszor feldolgozták, legutóbb Timothée Chalamet és Saoirse Ronan játszották a főszerepeket. 

A karácsonyi kastély

Netflix karácsonyi filmje egy amerikai íróról, Sophie Brownról szól, aki Skóciába utazik, hogy elkerülje a legújabb könyve okozta botrányt. Sophie szeretne megvásárolni egy kastélyt, ám a jelenlegi tulajdonos nem akarja eladni egy külföldinek. Az írónő végül beköltözik a kastélyba, miközben közelebbről megismeri Dunbar hercegét, és a családja történetét. 

Karácsonyi krónikák

A Pierce-gyerekek elvesztették az édesapjukat, az édesanyjuk pedig sokat dolgozik, így egyedül készülnek a karácsonyra. Ám egy félreértés miatt beszállnak a Mikulás szánjába, és hamar kiderül, hogy rajtuk múlik a karácsony megmentése. A filmnek van második része, ha még több kikapcsolódásra vágynál. 

Karácsonyi vakáció

A klasszikus karácsonyi vígjáték nem maradhat ki a felsorolásból, hiszen ezzel a filmmel garantált a jókedv. A Griswold-család meghitt összejövetelt tervez, ám a szerencsétlen véletlenek, és a váratlan vendégek megváltoztatják a terveket. 

Igazából szerelem

Az Igazából szerelem a karácsonyi filmlisták egyik kötelező eleme, hiszen egyszerre romantikus, vicces és szomorú. A sok történetszálnak köszönhetően könnyű azonosulni a szereplőkkel, akik valamilyen módon mind kapcsolódnak egymáshoz. 

Holiday

Iris és Amanda lakást cserélnek az ünnepekre. Iris Angliában, vidéken él, míg Amanda Los Angelesben. Mindketten nyugodt vakációt terveztek, ám a dolog másként alakul, és egy pillanat alatt megváltozik az életük. 

Karácsonyi cserebere

Stacy egy cukrászverseny miatt Belgráviába utazik, ahol véletlenül összefut a koronaherceg menyasszonyával, aki teljesen úgy néz ki, mint ő. A két nő úgy dönt egy időre helyet cserél, ami rengeteg bonyodalomhoz vezet. A romantikus komédia igazán szerethető és vicces, ideális a téli estékre. A jó hír, hogy ennek is van folytatása. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves