Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Regénykvíz

Felismered a leghíresebb magyar írókat regényeik címéből? Kvíz!

2023. október 24.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

író magyar irodalom regény kvíz
Felismered a leghíresebb magyar írókat regényeik címéből? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Vipman

Ebben a kvízben minden kérdés 3 regénycímet tartalmaz egy magyar írótól. Beugrik, hogy hogy hívják az írót?


Üdvözlünk újra itt az ELLE.hu-n, kedves kvízrajongó, a mai kvízünkben a legismertebb hazai regények és regényírók szerepelnek! Játssz velünk ma is!

Regények és írók kvíze

Ezúttal sem variáltunk sokat a szokásos kvízformátumon: minden kérdésnél négy válaszlehetőséget találsz majd, azok közül tippelhetsz az egyetlen helyesre. A kérdés ezúttal mindig három regénycímet tartalmaz majd, mind a hármat ugyanaz a magyar regényíró írta. A feladat természetesen az, hogy megtippeld, melyik hazai regényíróról van szó, kinek a műve a két említett regény – játszottunk már hasonlót a világirodalom műveivel, szóval itt az idő, hogy most csak a magyar regényekre koncentráljunk!

De talán inzultusnak vennéd, hogy ez így túlságosan könnyű, hiszen négy név közül persze, hogy ki tudod választani, hogy kiről van szó – szóval ez most megint egy olyan kvíz, amin nehezítettünk egy picit, hogy még izgalmasabb legyen. A válaszok nem írók teljes neveit tartalmazzák, hanem mindig csak a vezeték- és a keresztnév utolsó betűjét.

Tehát nem a szóban forgó író teljes nevét kell megjelölnöd, hanem a vezeték- és keresztneve utolsó betűjét.

Egy példa: tegyük fel, hogy a kérdés az, hogy ki írta az Édes Anna című regényt. A válaszlehetőségek lehetnek például ezek:

  • ...sz ...á;
  • ...i ...ő;
  • ...zs ...t; vagy
  • ...ó ...ny.

Nos, az Édes Anna írója Kosztolányi Dezső, így a helyes megfetés a második.


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves