Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Illatkvíz

Tudod, milyen illatösszetevők teszik ikonikussá a világ legnépszerűbb parfümjeit? Kvíz!

2023. október 18.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

illat parfüm kvíz
Tudod, milyen illatösszetevők teszik ikonikussá a világ legnépszerűbb parfümjeit? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Anasttrofimova20

A világ legnépszerűbb, legismertebb parfümjeit mutatjuk. Tippelj, milyen összetevőket tartalmaznak! Játssz velünk, mára is készítettünk egy kvízt!


A világ legnagyobb darabszámban eladott 10 parfümje szerepel az alábbi kvízben, ha máskor nem, repülőre várva a duty free-ben biztos kipróbáltad már a jó részüket, sőt, ha statisztikáknak hinni lehet, könnyen lehet, hogy már vettél is belőlük, mert ezek a legnépszerűbb, legelterjedtebb márkák. Emlékszel tehát, hogy melyiknek milyen illata van? Teszteld magad!

Parfümkvíz

Gyakran írunk az éppen legaktuálisabb illatokról, most azonban a nagy klasszikusokról lesz szó, mert persze nincs sok izgalom a játékban, ha a parfümök feléről most hallasz először. Szóval ha érdekel ez a világ, akkor az alábbi kvízben előforduló márkák biztosan ismerősek lesznek a számodra. Érdekes kipróbálnod, hogy vajon magát az illatot is az emlékezetedbe tudod-e idézni.

A parfümök jellemzően több összetevőből állnak össze, igen komplex illatok ezek. Bizonyos összetevők nagyon gyakoriak, mások viszont ritkábbak, ezért igen karakteressé teszik azt a parfümöt, amihez felhasználják őket. Mindegyik kérdésben két-két ilyen összetevőt emelünk ki: természetesen nem csak ebből a két hozzávalóból áll a szóban forgó parfüm, de mindig törekedtünk arra, hogy a két legjellemzőbbet válasszuk ki.

A játék egyébként roppant egyszerű, ezúttal sincs szükség hosszas magyarázatra: mutatjuk a parfümöt, te pedig tippelj, hogy melyik összetevőpár jellemző az adott illatra! Négy választási lehetőséged lesz, ezek közül mindig csak egy a helyes.

A játék elkészítéséhez nagy segítség volt a Fragrantica nevű oldal.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves