Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Retrokvíz

Petróleumlámpa, Gedeon bácsi – emlékszel még a régi, magyar slágerek énekeseire? Kvíz!

2023. augusztus 17.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

énekes retro sláger kvíz
Petróleumlámpa, Gedeon bácsi – emlékszel még a régi, magyar slágerek énekeseire? Kvíz!
© Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

10 hatalmas magyar sláger a 20. századból – cím alapján rá tudod vágni, hogy ki az előadó? Játssz velünk, készítettünk egy újabb kvízt!


Régi, magyar slágerek a főszereplői a mai kvízünknek, valamennyi elmúlt már negyedszázados. Népszerűségük azóta is töretlen, és most kipróbálhatod, hogy az előadók nevére is emlékszel-e, mert erről szól az alábbi kvíz!

Régi magyar slágerek kvíze

Emlékszel még, kinek a slágere a fent említett Petróleumlámpa? (Milyen szép a lángja!) (Á-á-á...) Hát persze, hogy emlékszel, ez egy Omega-sláger.

Na és hogy a címben említett másik slágerrel folytassuk, az is beugrik, hogy ki énekelt Gedeon bácsiról, a nők bálványáról? Nos, az alábbi kvízben mindig szólóénekesek nevét kell majd kitalálni, és mindig a vezeték- és keresztnév utolsó betűiből. Gedeon bácsihoz például a következők lehetnének a válaszlehetőségek:

  • ...r ...ó;
  • ...i ...l;
  • ...ss ...r;
  • ...ch ...t.

Tudod, melyik a helyes megfejtés? Igen, a második, hiszen a Gedeon bácsi című dal Szécsil slágere, tehát az ...i ...l a jó válasz. (Az oldal tetején látható, 1968-ban készült képen is Szécsi Pál szerepel természetesen.)

Nos, még 10 ilyen kérdés szerepel az alábbi kvízben: mindig dalcím és a név utolsó betűi alapján kell megtippelni az előadót. Esetleg fontos lehet, hogy a kvízben mindig az énekes szót használjuk, akkor is, amikor női énekesekről van szó, szóval csak azért, mert a kérdés egy énekest emleget, ne gondold azt, hogy mindenképpen férfi az illető! Bár ha ismered a számot (és ismerni fogod), akkor nyilván tudod majd, hogy nő vagy férfi énekli-e.

Na most már mindent tudsz, kellemes fejtést, jó játékot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves