Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Egészségedre!

Ismered az egyes országok nemzeti italait? Kvíz!

2023. október 12.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

alkohol ital kvíz
Ismered az egyes országok nemzeti italait? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Aleksandrs Muiznieks

A pálinka természetesen Magyarországé, de más italokról is tudod, hogy melyik ország nemzeti italaként vannak elkönyvelve? Próbáld ki a legújabb kvízünket!


Sok ország kultúrájához hozzátartozik egy-egy nemzeti ital is, mint ahogy például Németországot nem lehet sör nélkül elképzelni. Ebben a kvízben 10 másik ország nemzeti italáról lesz szó – de hogy melyik országéról, annak a megfejtése rád vár!

Nemzeti italok kvíze

Készítettünk már egy kvízt az egyes európai országok nemzeti ételeiről, szóval a nemzeti italok sem maradhatnak tovább parlagon! Sok országban egy-egy alkoholmentes ital számít a legnépszerűbbnek, legnemzetibbnek, de ők ezúttal kimaradnak, mert ebben a játékban csakis a szeszes italokkal foglalkozunk.

A kvízben minden kérdésben egy-egy ital nevét és leírását találod meg, ebből próbáld meg megtippelni, hogy melyik országban járunk, azaz melyik nép tipikus nemzeti italáról van szó. Ha a kérdés például a pálinka nevű gyümölcspárlat lenne, akkor a helyes válasz nyilván Magyarország lenne, de azért próbáltunk ennél egy fél fokkal nehezebb kérdésekkel próbára tenni az ismereteidet.

Ha gyakran utazol, és ha az utazásaid során szívesen kipróbálod a helyi különlegességeket, akkor az segítség lehet a játékban, de persze ezer más helyről is lehet ismerni ezeket az italokat (mondjuk a thai konyhát onnan is ismerheted, hogy elmész itthon egy thai étterembe).

Ahogy szoktuk, minden kérdésnél négy lehetséges válasz közül tippelhetsz arra, melyik az egyetlen helyes... induljon a játék!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves