Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod áprilisban

2024. április 02.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv könyvajánló regény romantikus könyv
5 könyv, amit el kell olvasnod áprilisban
© Shutterstock

Megérkezett az április, máris mutatjuk az ELLE könyvajánlóját! 


Izgalmas könyvekkel érkezik az április, hiszen nagyon sok érdekes regény jelenik meg a hónapban. Több romantikus történet is felkerült a listánkra, de a krimirajongóknak is tartogatunk meglepetést! 

Agatha Christie - Baljós tavasz

Március végén újabb Agatha Christie válogatás jelent meg, ami most a legendás írónő tavasszal játszódó novelláit tartalmazza. Hasonlóan a korábbi gyűjteményekhez, ez a könyv is több fordulatos, hosszabb-rövidebb történetet foglalja magába. Gyilkosságok, rejtélyes eltűnések, előkerül minden, a kilátástalannak tűnő ügyeket pedig a jól ismert nyomozók bogozzák ki. Krimirajongóknak kötelező! 

konyvek-2024

Gabriel García Márquez - Találkozunk augusztusban

Megjelent Gabriel García Márquez sosem publikált kisregénye, ami mindössze 84 oldal, az író rajongói számára mégis valódi csemege. Öt rövid történeten keresztül ismerhetik meg az olvasók az Ana Magdalena nevű nő életét, aki minden év augusztusában elutazik az édesanyja sírjához. Bár boldog házasságban él, az utazások során mindig más emberré válik, legtöbbször idegen férfiak társaságában. A könyv egyszerre szól a vágyról, a szabadságról és az életörömről. Gabriel García Márquez 1999-ben kezdett el dolgozni a könyvön, végül csak évekkel később készült el a végleges verziója. Ám nem találta elég jónak, ezért sosem adta ki, most a fiai megjelentették, így a nagyközönség is megismerheti a történetet. 

konyvek-2024

Nicole Trope - A szomszéd titka mindig sötétebb

Nicole Trope lebilincselő és fordulatokkal teli pszichológiai thrillere nagyszerű választás, ha egy csavaros történetre és borzongásra vágysz. A Hogarth utca maga a tökéletesség, szépen nyírt gyep, fehér házak, fákkal szegélyezett utca. Nem csoda, hogy mindenki itt akar élni. Westék, az újonnan beköltöző család tökéletesen illik a képbe, Katherine és John nagyon szerelmesnek tűnnek, az ikreik pedig ugyanúgy rohangálnak a pázsiton, mint bármelyik boldog gyerek. Ám hamarosan egyre többen néznek furcsán a családra, hiszen másokkal ellentétben sosem mennek el a grillpartikra, és minden meghívást elutasítanak. Az idilli kép lassan szertefoszlik, és kiderül, hogy mindenkinek vannak titkai. 

konyvek-2024

Marie Aubert - Igazából ​nem ilyen vagyok

A regényben egy idillinek tűnő család egyetlen hétvégéjét követhetjük nyomon több szemszögből. A család elsőre teljesen átlagosnak tűnik, a középosztályban élnek, kívülről teljesen boldognak látszanak, ám ahogyan halad előre a történet, úgy bontakozik ki az olvasó előtt a valóság. Az apa éppen kilépni készül a családból, a kamasz lány pedig egyre frusztráltabb, mivel ghostingolta a barátnője. Egyre kevésbé passzolnak bele a klasszikus képbe, és felvetődik a kérdés, ha nem olyanok, mint amilyennek gondolták magukat, akkor, kik is valójában? 

konyvek-2024

Paige Toon - Csak a szerelem fájhat így

Wren rádöbben, hogy a vőlegénye mást szeret, ez pedig mély sebeket ejt rajta. Úgy érzi, hogy már sosem fog tudni úgy szeretni, mint korábban a vőlegényét. Abban reménykedik, hogy az apja farmján töltött nyár majd segít neki felejteni. Itt ismeri meg Anderst, a jóképű szomszédot, akivel folyton keresztezik egymás útját. A találkozás mindkettőjük életét a feje tetejére állítja, ám Wren ekkor még nem is sejti, hogy Anders milyen fájdalmas titkot rejteget. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves