Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

3 klasszikus, amit minden krimirajongónak el kell olvasnia

2023. november 21.

2 perc olvasás

ELLE

könyvek könyv könyvajánló krimi
3 klasszikus, amit minden krimirajongónak el kell olvasnia
© Shutterstock

Szereted a krimiket? Ha igen, akkor a következő klasszikusokat el kell olvasnod! 


Az utóbbi évtizedekben nagyon sok jó krimi jelent meg, ezért előfordulhat, hogy az alábbi klasszikusok esetleg kimaradtak a listádról. Pedig érdemes őket bepótolni, hiszen nagyon fordulatosak, így garantáltan élvezetes lesz az olvasás! 

Ernest Hemingway: Fiesta – A nap is felkel

Hemingway regényében az I. világháború utáni generáció szorongásai és illúzióvesztései elevenednek meg. A főszereplői Jake Barnes és Lady Brett Ashley, akik az Elveszett generáció tagjai. Keresik a helyüket, miközben bejárják Párizs éjszakai életének a helyszíneit. Brett és Jake viszonya szenvedélyes, de folyton próbatételek elé állítja őket az élet, miközben mindketten a saját problémáikkal küzdenek. Jake pedig apránként rádöbben, hogy a nő, akit szeret sosem lesz igazán az övé. 

Raymond Chandler: Örök álom

Egy haldokló milliomos felfogadja Philip Marlowe magándetektívet, hogy találja meg a kisebbik lányát fenyegető bűnözőt. Marlowe hamarosan rájön, hogy az ügy nem egyszerű zsarolás, mivel emberrablás és sok más is szerepel az ügyben, amit nem egyszerű megoldani. 

Agatha Christie: Halál a Níluson 

Linnet Ridgeway, a gyönyörű és gazdag nő angliai kastélyában éli nyugodt életét. Az egyik nap meglátogatja a barátnője, Jacqueline de Bellefort, aki arra kéri, hogy adjon munkát a vőlegényének. Linnet fel is veszi intézőnek Simon Doyle-t. Azonban pár hónap múlva Simon és Linnet összeházasodnak, és mesés nászútra indulnak. Jacqueline nem tudja ezt elfogadni és mindenhova követi a párt, egészen addig, amíg egy rejtélyes haláleset meg nem zavarja a nyugalmukat. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves