Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Krimikvíz spoilerekkel

Emlékszel, ki a gyilkos Agatha Christie leghíresebb krimijeiben? Kvíz!

2023. október 30.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

agatha christie krimi kvíz
Emlékszel, ki a gyilkos Agatha Christie leghíresebb krimijeiben? Kvíz!
© Fotó: Gyilkosság az Orient expresszen/20th Century Fox

Eltalálod, ki a gyilkos a négy gyanúsított közül? Egy kvíz elsősorban Agatha Christie rajongóinak!


Ezt a kvízt akkor ajánljuk, ha már olvastad Agatha Christie leghíresebb, legméltatottabb regényeit, illetve akkor, ha még nem olvastad őket, de nem is tervezed, hogy megismerkedsz velük. Amennyiben mostanság falod a krimi királynőjének műveit, és még van hátra belőlük, akkor viszont vigyázz, mert ez a kvíz tele van spoilerekkel!

Agatha Christie-kvíz

Agatha Christie 85 évet élt és pályája során 66 detektívregényt adott ki (és akkor még nem beszéltünk színdarabjairól, gyilkosságmentes regényeiről és lebilincselő önéletrajzáról). Ebből a 66 regényből az alábbi kvízben a tíz leghíresebb szerepel: az utókor (illetve bizonyos esetekben maga az írónő) ezeket emelte ki a legizgalmasabbként, illetve legjobban sikerültként.

Agatha Christie egyes művei persze azért is olyan népszerűek, illetve ismertek, mert mozifilm (vagy tévéfilm, illetve -sorozat) készült belőlük. Most is fut a mozikban egy Agatha Christie-film, a Szeánsz Velencében Halloweenre jelent meg, és már harmadszor alakítja benne Kenneth Branagh Hercule Poirot-t, a bajszos belga detektívet.

Az alábbi kvízben minden kérdésben egy-egy Agatha Christie-regényre kérdezünk rá. A cím mellett egy rövid összefoglalóval emlékeztetünk arra, hogy nagyjából miről szól a regény cselekménye. A válaszok között négy kulcsfigurát találsz, mindegyikük a krimi egyik gyanúsítottja. Emlékezetből (vagy ráérzésből) eltalálod, hogy melyikük a gyilkos? Próbáld ki!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves