Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jerry Hall & Georgia Jagger: Divat-DNS

2013. szeptember 24.

8 perc olvasás

divat georgia jagger georgia may jerry hall karrier mick jagger
Jerry Hall & Georgia Jagger: Divat-DNS

Jerry Hall és Mick Jagger lánya édesanyja nyomdokaiba lép


Jerry (57) egy katonatiszt és egy háziasszony lánya. Az Egyesült Államokban, Texasban született, és egy olyan korban nőtt fel, amelyben a nők zászlajukra tűzték az egyenlőséget, és harcoltak a jogaikért. Mindössze 16 éves volt, amikor édesanyja, Marjorie segítségével átköltözött Franciaországba. „Imádta a divatot. Segített elindítani a karrieremet, mindenben támogatott és büszke volt rám. Amikor úgy döntöttem, hogy Párizsba költözöm, összeállított nekem egy ruhásszekrényt, amelyet a hollywoodi filmek inspiráltak. Varázslatos volt” – emlékszik vissza Jerry.

Ő ma ugyanilyen büszke Georgiára –a négy közül a harmadik közös gyermekére Mick Jagerrel, akitől 1999-ben vált el. A házaspár második lánya Londonban született, és azonnal követte híres szülők meglehetősen mozgalmas napirendjét. Georgia fiatalabb korában nem akart modell lenni – pont ellenkezőleg. „Azt hajtogattam, hogy nem kívánok erre a pályára lépni. Nem tetszett az ötlet, hogy ugyanazt csináljam, mint az édesanyám és a nővérem, Elizabeth. Úgy vélem, ez volt az én lázadásom” – mondja Georgia. Ám 15 évesen mégis elindult ezen az úton. Most, 21 évesen egyre biztosabb léptekkel követi Jerry nyomdokait, alátámasztva a mondást: amilyen az anyja, olyan a lánya.

Hosszú, szőke haj, világos szemek, természet adta karcsúság, könnyed mosoly – mindkettőjükkel kegyes volt a sors. Olyan márkák kampányaiban vettek részt közösen, mint a H&M, vagy a napszemüveget gyártó Sunglass Hut. Legutóbb pedig a brazil Les Lis Blanc fotózásán dolgoztak együtt a New York-állambeli Montauk strandon. „Nagyon élveztük a közös munkát” – jelenti ki Jerry, Georgia pedig egyetért vele: „Csodás volt, egyben kiváló alkalom, hogy több időt tölthessek vele. Igaz, ilyenkor mindig izgulok, mert anyu annyira jó, és olyan régóta csinálja ezt a munkát. Az édesanyám mindig inspirál engem.”

A húszas éveinek elején járó Georgia ragyog, és mindig eszébe juttatja Jerry fiatalkorát, a 70-es éveket. „Csodálatos időszak volt. Modellkarrierem csúcsán jártam, bejártam az egész világot, bámulatos fotósokkal dolgoztam együtt. Nagyon kreatív időszak volt” – meséli. New Yorkban élt, lejárt a legendás Studio 54-be, és összebarátkozott Andy Warhollal. „Ekkoriban költöztünk össze Mickkel, aki egy új világ kapuját tárta ki előttem – káprázatos emberek, rengeteg utazás. Mindent megtehettem, amit akartam, meg még egy kicsit többet is. Semmit se bánok.” 21 évesen Jerry már 40 magazin címlapján szerepelt. Ma, amikor még mindig megosztja az idejét a modell és a színészi pálya között (szeptembertől Ausztráliában forgat, ő lesz Mrs. Robinson Charles Webb híres regényének, a Diploma előttnek az újabb adaptációjában), azt mondja, felemelő érzés megtapasztalni lánya sikereit, jó őt a magazinok címlapján viszontlátni.

Márpedig Georgia olyan fontos neveket tud a portfoliójában a nemzetközi divatvilágból, mint a Miu Miu, a Chanel, Vivienne Westwood és a Versace – hogy csak néhányat említsünk. A hölgy, akinek egyik ismertető jegye, hogy kis szünet van a metszőfogai között, egyszerűen nem áll le. „Anyukám mindig mondja, hogy lazítsak, ne dolgozzak annyit, de én rendre emlékeztetem rá, hogy régen ugyanezt csinálta ő is. Akkor észbe kap, és megértőnek bizonyul” – árulja el mosolyogva.

Georgia egy olyan nemzedék tagja, amelynek esélye van megvalósítani azt, amit szeretne. Nők, akik a társadalom aktív részesei, tanultak, jelen vannak a közösségi hálón, és akik mindent akarnak: karriert, szerelmet, családot. A modell szerint manapság könnyebb nőként érvényesülni, de így is komoly kihívás. „Ahol mi élünk, kétségtelenül egyszerűbb a helyzet, de még sok helyen nehéz nőnek lenni. Sajnos továbbra is sok az igazságtalanság.”

Jerry szerint a nők ma jóval szabadabbak és függetlenebbek. „Lenyűgöznek a mai nők, de szerintem nagyon fárasztó dolgozni, főzni, gyereket nevelni, bevásárolni és még a férjre is odafigyelni – mondja sóhajtva. – Szerintem nem lehet egyszerre karrierünk, szociális életünk és gyerekünk. Valamelyik óhatatlanul megsínyli.”

Georgia máshogy gondolja, és a multifunkciós Y-generáció stílusában válaszol. „Szerintem nem kell a karrier és a család között választani. Hiszem, hogy lehet egyszerre. Csak jól kell kezelni a dolgokat.” És igen, ő mindent akar, amihez joga van! De nyugalom, nem azonnal. Minden napot, minden hetet külön él meg, ahogyan ő fogalmaz. Elégedett a választott szakmájával. Imád fényképezni is, és szeretne több időt foglalkozni művészettörténettel, amelyet még New York School of Visual Arts-on hallgatott, amikor Manhattanben élt. Élvezi az életet… a családdal, a barátokkal és a szerelmével – a modell és zenész Josh McLellannel, aki a Turbogeist nevű rock zenekarban játszik a modell testvérével, Jimmy Jaggerrel.

Georgia és Josh 2012 óta vannak együtt. Idén közösen vettek részt a Sisley reklámkampányában, a hősszerelmes fiú pedig az ELLE fotózására is elkísérte a modellt. „Mindenki azt kérdezi, szeretnék-e gyerekeket, de még nem vagyok abban a korban. Csak 21 múltam. Anyukám is folyton az unokákról beszél, de ott vannak az idősebb tesóim, akiket zargathat ezzel” – mondja viccesen Georgia.

Jerry pedig tényleg szeretne már nagymama lenni. Az interjú során többször is felhozza a témát: „Már alig várom. Folyton sürgetem a gyerekeimet. Tudom, hogy manapság az emberek később vállalnak gyereket. De én azt mondom: anyának lenni a legcsodálatosabb érzés.” Amíg az áhított unokák nem érkeznek meg, Jerry igyekszik minél több időt a gyerekeivel tölteni. Gabriel, a legfiatalabb, 15 éves, még édesanyjával él, és Georgia is gyakran hazajár, új otthonát ugyanis még felújítja. „Áldottnak érzem magam, szerencsés ember vagyok, mert négy gyönyörű gyerekem van. Ők a legjobb barátaim” – vallja be Jerry.

ÖSSZETARTÓ CSALÁD

A richmondi családi házban, London délnyugati részén, már egy sima ruhaválasztás is ünnepbe csap át, ha Jerry, Georgia és Elizabeth is ott van. „Nagyon jól szórakozunk, amikor azt nézegetjük, milyen ruhát vegyünk fel. Nagyon sok ruhám van, csomó kiegészítőm, amelyeket a tervezőktől kaptam. A lányok imádnak kölcsönözni tőlem – árulja el Jerry, majd hozzáteszi: Georgiának kiváló az ízlése. Mindig nagyon jó, elegáns darabokat választ ki. Ma már inkább ő kap a tervezőktől mindenfélét, így nekem is jut ez-az.”

A divat minden napos beszédtéma a családban. Jerry azt mondja, mindent megtanított Georgiának a divat világáról: bevezette a fotózások és a pózok rejtelmeibe, megismertette vele a menő tervezőket, és rendre leültette a tévé elé, hogy magába szívhassa a régi hollywoodi filmek díváinak glamourját – a saját kedvenceit mutatta meg lányának: Grace Kelly-t, Marilyn Monroe-t és Mae Westet. Persze azért másról is szólnak a beszélgetések: egészség, környezetvédelem, technológia. A csacsogás szinte leállíthatatlan, mindenki ad tanácsod mindenkinek, és mindannyian befolyásolják a másik életét. „Mindig jómodorra intem a lányaimat, arra, hogy tiszteljék a másik embert, és, hogy legyenek pontosak. A jómodor és a glamour sose megy ki a divatból” – így Jerry.

Ugyanakkor az anya is tanul. Georgia döbbentette rá, mennyire fontos újrahasznosítani a szemetet, természetes alapanyagokat, és számítógépet használni. „Édesanyám nagyon szépen fejlődik. Most már tud e-mailt küldeni” – mondja nevetve. Adódik a kérdés, Jerry, vajon a közösségi oldalakat is használja? „Á, azt nem. Erre a szintre még nem ért el” – mondja Georgia, Jerry pedig megerősíti a szavait: „Muszáj tanulni. Ha követni szeretném a lányaimat, akkor tudnom kell, miként nézzem meg azt a tartalmat, amit kitesznek az internetre.”

A legjobb tanítás persze az, amit nem szavakkal, hanem attitűddel adunk át a másiknak. „Minden nap boldogan ébredek, mert tudom, hogy jó gyerekeim vannak. Imádok kertészkedni, főzni, olvasni, sétáltatni a kutyáimat, és élvezni a tengert” – mondja Jerry, akivel tökéletesen azonosul Georgia: „Édesanyám roppant pozitív személyiség. Mindig igyekszik meglátni az emberekben a jó tulajdonságokat. Ha valami történik velem, mindig arra gondolok, vajon ő mit tenne, mit mondana.”  A fiatal modell azt is elárulja, édesanyja arra tanította, hogy az életben boldognak, bizakodónak és eredetinek érdemes lenni. „Mindig azt mondja, hogy a boldogság hozza ki belőlünk a legjobb énünket.”  Tehát, csakúgy, mint a jó modor és a glamúr, a boldogság sem fog soha kimenni a divatból.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
1

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
2

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
3

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

30 ikonikus hollywoodi barátság
4

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
5

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
6

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
7

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
8

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Ezek is érdekelhetnek

Túl sok feladatot kapsz? Így kezelheted a növekvő munkahelyi nyomást

Túl sok feladatot kapsz? Így kezelheted a növekvő munkahelyi nyomást

2024.04.23. 4 perc olvasás

Stresszcsökkentő tippek

Meglepő, Ryan Gosling milyen megállapodást kötött Eva Mendes-zel a gyerekvállalás kapcsán

Meglepő, Ryan Gosling milyen megállapodást kötött Eva Mendes-zel a gyerekvállalás kapcsán

2024.03.27. 2 perc olvasás

Családi élet

4 tipp, amit meg kell fogadnod, ha karrierváltásra készülsz

4 tipp, amit meg kell fogadnod, ha karrierváltásra készülsz

2024.02.26. 3 perc olvasás

Munkaerőpiac

3 csillagjegy, akinek nagy változás áll be a karrierjében december első felében

3 csillagjegy, akinek nagy változás áll be a karrierjében december első felében

2023.12.04. 1 perc olvasás

HOROSZKÓP

3 csillagjegy, akinek munkahelyi sikereket hoz ez a hét

3 csillagjegy, akinek munkahelyi sikereket hoz ez a hét

2023.11.28. 2 perc olvasás

Szakmai előrelépés

3 csillagjegy, akinek hatalmas változás áll be a karrierjében november első felében

3 csillagjegy, akinek hatalmas változás áll be a karrierjében november első felében

2023.11.06. 1 perc olvasás

A csillagok szerint

Miért fontos, hogy a nők kilépjenek a generációs mintákból?

Miért fontos, hogy a nők kilépjenek a generációs mintákból?

2023.10.30. 12 perc olvasás

Idolok szoknyában

3 fontos dolog, amit meg kell tenned, ha a legjobb akarsz lenni az állásinterjún

3 fontos dolog, amit meg kell tenned, ha a legjobb akarsz lenni az állásinterjún

2023.10.16. 2 perc olvasás

Karrier

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves