Quantcast

SZABADIDŐ

Hétvégi programajánló: május 14-15.

Hétvégi programajánló: május 14-15.
© Shutterstock

Könyvvásár, piknik vagy fesztivál? Ezen a hétvégén mindhárom opción van lehetőséged részt venni. 

 

Ezen a hétvégén is számtalan program közül választhatunk, ha szeretnénk valami izgalmasat tenni a szabad napokon. Lássuk az Elle hétvégi programajánlóját, ahol öt opciót is kínálunk szombatra és vasárnapra!

Vintage Légy-Ott! - Több mint vásár

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a fast fashion divat helyett. A cél egy olyan közösségi színtér létrehozása, ahol résztvevőként lehetőséged nyílik egyszerre találkozni azokkal a vintage és fenntartható divattal foglalkozó vállalkozókkal, árusokkal, alkotókkal, akiket külön-külön már ismerhetsz és elérhetsz, de így együtt még nem volt lehetőséged találkozni Velük a Szimplakertben. 

Az eseményt itt találod.

Budapest Oldtimer Show

Május 13-15-ig kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer-jármű kiállítása a Magyar Vasúttörténeti Parkban. 10 hektáros rendezvényterületen rengeteg program várja a látogatókat. 500 oldtimer jármű kerül kiállításra, köztük nagyon ritka és Magyarországon soha sem látott oldtimer autók és motorok. A külső területeken lesznek elhelyezve a nagyobb járművek: buszok, teherautók, traktorok, USA autók.

A Víztorony Parkban lesznek a katonatáborok, veterán katonai járművek, veterán fegyver és öltözet kiállítás. A fiatalok kedvéért lesz „Sport- és Tuningautó Kiállítás” az apróságoknak pedig állatsimogató és népi termelőeszköz interaktív kiállítás, ahol a gyerekek saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatkákat. A gyerekeket sok díjmentesen használható játék is várja, az autókkal érkezők pedig ingyen parkolhatnak. A nosztalgia-járművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia! A „Gasztro utca”-ban füstölt kolbászok, házi sajtok, kürtőskalács, lekvárok, fűszerek és mindenféle háztáji étel, a „Kézműves utcában” és a „Vásártéren” kézműves portékák kínálják magukat. A mozdony-körfűtőházban lesz a fő látványosság, de a szabadtérben is sok kiállítás és kiegészítő program lesz. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasúti kocsi kiállításán látható lesz a holokauszt emlékvonat, a híres Aranyvonat és Horthy kormányzó tárgyalókocsija is. Ezen a hétvégén egy igazi gőzmozdonyt is felfűtenek és életre kel az összes vasutas interaktív program: lóvasút, sínautó, hajtány, kerti vasút.

Az eseményt itt találod.

Líra Raktárvásár

Mindenkit várnak a Líra Könyv tavaszi raktárvásárán május 11. és 15. között!Több ezer könyv verhetetlen áron, akár már 100 forinttól! Minden műfajból, naponta frissülő készletből - garantáljuk, hogy minden korosztály megtalálja kedvenc olvasmányát!

Az eseményt itt találod.

Duna Parti Piknik 6.0

Új programokkal, koncertekkel vágnak neki az idei piknik szezonnak a szervezők. A program szombaton délben kezdődik, ahol többféle BBQ fogás közül lehet választani, de long drink és buborékbár is lesz, méghozzá a gin tonik, az aperol és a mojito legkülönlegesebb változataival. Délután Temesi Blanka és a Mr. Quack is koncertet ad. 

Az eseményt itt találod.

Magyar Zene Háza épületbejárás

A nemzetközi szakma által 2021 egyik legjobban várt épülete, a már most számos díjat elnyert Magyar Zene Háza rengeteg meglepetést és érdekességet tartogat a közönség számára. Tárlatvezetőink bemutatják az egykori Hungexpo területére felépített, Sou Fujimoto által tervezett formabontó épület természetbe álmodott koncepcióját, és a zeneiséget, amit kívül-belül magában rejt. A résztvevők bepillantást nyerhetnek abba is, hogy milyen kiállításoknak és programoknak ad otthont.

Az eseményt itt találod.

Ha inkább filmeznél

A 7 legjobb kosztümös sorozat

A 10 legjobb romantikus film a Netflixen

A 10 legjobb vígjáték a Netflixen