Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZEPTEMBERI FILMAJÁNLÓ

A 8 legjobban várt premier szeptemberben

2022. szeptember 04.

4 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat filmajánló hbo max szeptember
A 8 legjobban várt premier szeptemberben
© Netflix Magyarország

Igaz történet, romantika, dráma, régóta várt folytatás. Minden van ezen a listán, ami a megnézésért kiállt! Mutatjuk szeptember legjobban várt filmjeit és sorozatait!


A Netflix, a HBO Max, a Disney+ és a mozik is odatették magukat! Olyan kínálattal álltak elő, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni. Biztos lehetsz abban, hogy minden szabadnapon lesz mit nézned a szokásos „filmnézős estén” vagy a hétvégi randin. A listán találsz akciót, horrort, és romantikus drámát is. Pörgesd át a 8 legjobban várt szeptemberi premiert:

Rosszkor, rossz helyen (szeptember 1.)

Szomorú, de valószínűleg ez az utolsó film, amiben Bruce Willist láthatjuk, aki egy ex-rendőrfőnököt alakít, és megpróbálja megöletni egy kisvárosi bűnöző, hogy ne tanúskodhasson ellene. Mikor már a családját fenyegetik: bedurvul és mindenkit lezúz. Ahogy azt Willistől megszokhattuk, akcióból nem lesz hiány! Tökéletes film a leköszönéshez!

Szöszi (Netflix - szeptember 28.)

Ana de Armasnak köszönhetően valóban megelevenedik előttünk Marilyn Monroe, annyira hitelesen alakítja! Andrew Dominik Joyce Carol Oates könyve alapján készítette el a botrányosnak ígérkező filmet, amely nyomon követi a szexszimbólum felemelkedését, és a tragédiához vezető eseményeket. A filmben mindenki megjelenik, aki hatással volt Marilynre, az anyja: Bobby Cannavale, a férjei, és John F. Kennedy elnök is. Gyönyörű, de nagyon baljóslatú film!

A császárné (Netflix - szeptember 29.)

Ennek a pazar, hatrészes, német sorozatnak a középpontjában Elisabeth von Wittelsbach, a bajor hercegnőből lett osztrák császárnő áll, ismertebb nevén Sissi, aki a 19. század bécsi udvar életét kavarta fel. A császárnőt alakító Devrim Lingnau lázadó tinédzserként találkozik a lendületes Ferenc József osztrák-magyar császárral (Philip Froissant), akik egymásba szeretnek, és egy-kettőre a palotai intrikák világában találják magukat.

A meghívás (mozi – szeptember 1.)

Evie (Nathalie Emmanuel) odáig van a hírtől, mikor megtudja: angol arisztokrata rokonai vannak. Mindjárt meg is hívják magukhoz vendégségbe, egy ódon kastélyba. Nos, a társaság meglehetősen hátborzongató, sorra tűnnek el a cselédlányok, és mindenki esküvőről beszél, ám a menyasszony sehol sincs, viszont mindenki őt bámulja… igazán véres, de fordulatos, és szemkápráztató horrorfilm vár a műfaj szerelmeseire!

A szolgálólány meséje (HBO Max - szeptember 14.)

Dicsértessék! Visszatér June Osborne, aki az előző évadban megkezdte bosszúhadjáratát. Már az előzetesen is látszik, hogy ez egy szörnyen baljós, sötét hangulatú évad lesz, de úgyis harangozták be, mint a „legvadabb” évadot. Vajon mire számíthatunk azok után, hogy Junék leszámoltak Freddel? A bosszúra mérget vehetünk, szóval nem kétség: háború lesz! Közben kiderül, hogy alakul June kettős szerelmi élete? Sikerül végre kimentenie a lányát? Rengeteg a kérdés, és remélhetőleg válaszokat is kapunk!

Minden jót, Leo Grande (mozi - szeptember 1.)

Egyszerre csodálatos, megható, elgondolkodtató a története. Egy idős nőről szól, aki felbérel egy fiatal férfi, hogy végre kiélje a szexuális vágyait, habár talán nem is tudja, mire vágyik, mivel sosem volt még orgazmusa. Az ifjú titán bevezeti őt a szex világába, amitől a nő hirtelen kivirágzik. Ez a hölgy pedig nem más, mint a zseniális Emma Thomposon, aki tökéletes összhangban van Daryl McCormackkal.

Esemény (mozi - szeptember 29.)

Felkavaró, szívbemarkoló, és mélységesen gondolatébresztő Annie Ernaux azonos című regénye alapján készült filmadaptáció, ami az abortusz nehézségeiről mesél. Annie (Anamaria Vartolomei) akarata ellenére terhes lesz, és ez derékba törné az álomkarrierjét. A főszereplő az abortusz mellett dönt, ami komoly lélektani következményekkel jár, nem beszélve arról,  hogy a ’60-as évek elején illegális volt az abortusz Franciaországban.

Pinokkió (Disney+ szeptember 8.)

Sokak gyerekkorának kedvenc meséje élőszereplős változatban is látható lesz a Disney+-on. Tom Hanks alakítja Geppettót, a fafaragót, aki elkészíti, majd saját fiaként kezeli Pinokkiót (Benjamin Evan Ainsworth). A megható és kedves történet egy gyönyörű filmben tér vissza, hogy a felnőtteket visszaröpítse a gyerekkorukba.



Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves