Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Botrány

„Csak a csúnya nők állnak ki az abortusz mellett” – mindenkit sokkolt az amerikai képviselő

2022. július 27.

2 perc olvasás

ELLE
botrány abortusz abortusztövény politika usa Amerikai Egyesült Államok
„Csak a csúnya nők állnak ki az abortusz mellett” – mindenkit sokkolt az amerikai képviselő
© Paul Hennessy / Anadolu Agency via AFP

A floridai abortuszellenes képviselő kijelentése hatalmas indulatokat váltott ki az Egyesült Államokban.


Miközben nők milliói tüntetnek nap mint nap a biztonságos abortuszhoz való jogukért, Matt Gaetz floridai képviselő felháborító módon nyilatkozott róluk. A politikus kijelentette: a reproduktív jogokért tüntető nők kívül-belül egyaránt csúnyák.

A republikánus kongresszusi képviselőt szombati, nőgyűlölőnek kikiáltott beszédében tért ki az abortusz mellett tüntető tömegre. Miután megkérdezte a közönséget, hogy látták-e az „abortusz- és gyilkosságpárti” tömeget, kijelentette, hogy a tüntetőket túlságosan túlsúlyosnak, és egyszerűen undorítónak tartja.

„Miért van az, hogy azok a nők aggódnak leginkább az abortusz miatt, akiknél a legkisebb a valószínűsége, hogy valaki teherbe ejti őket? Senki sem akar gyereket tőled, ha úgy nézel ki, mint egy hüvelykujj.”

A nagy indulatokat kavart beszéd után egy későbbi interjúban Gaetz kiállt az elhangzottak mellett, és közölte, hogy nem bánta meg az elhangzottakat, és ha valaki ezt sértőnek találja, akkor sértődjön meg nyugodtan.

Nyomozás folyik Matt Gaetz ellen

A magát életpártiként aposztrofáló Gaetz ellen egyébként jelenleg szövetségi nyomozás folyik, méghozzá egy 17 éves lány szexkereskedelemre kényszerítésének vádjával.

Továbbá egy volt kolléganője is a nyilvánosság elé állt, aki elmondta, hogy a képviselő rendszeresen zaklatta és megszégyenítette, mikor politikai aktivistaként dolgozott vele tinédzserkorában. A 19 éves Olivia Julianna testkép- és evészavarokkal küzdött, miután Matt Gaetz ellene irányuló sértegetései és célzott politikai támadásai lerombolták a mentális egészségét.

A lány azonban azóta felépült, és nem hagyja, hogy a Gaetzhez hasonló emberek eltántorítsák a politikai pályától. Twitter-üzenetében úgy fogalmazott:

„170 centi vagyok, magas sarkúban 180. Azért hordok ilyen cipőt, hogy az olyan kisembereket, mint te, emlékeztessem a helyükre.”

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves