Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

7 kultikus sorozat, amit végre megnézhetsz a Disney+-on

2022. július 11.

5 perc olvasás

Szemerey Eszter

sorozat Disney Amerikai Horror Story sorozatajánló Disney+ sorozat Dollface
7 kultikus sorozat, amit végre megnézhetsz a Disney+-on
© Hulu/Only murders in the building

Sok jót hallottunk már róluk, ám eddig nem igazán voltak elérhetőek a hazai közönség számára az alábbi sorozatok. A Disney+ elindulásával azonban végre mi is behozhatjuk a lemaradást! 


Ha azt hitted, hogy a már nálunk is elérhető Disney+ kínálatában csak édes kis rajzfilmek és családi mozik, illetve egy-két képregényfilm vár rád, akkor nem is tévedhetnél nagyobbat.

Amellett, hogy itthon a National Geographic produkciói is megtalálhatóak a platformon, számos olyan, eredetileg az amerikai Hulu streamingszolgáltató közreműködésével gyártott, nagy sikerű sorozat is felkerült a hazai Disney+-ra, amiket eddig a magyar közönség legális forrásból nem láthatott itthon.

Mostantól viszont végre te is ledarálhatod az összes ikonikus sorozatot – mutatjuk is, mivel érdemes kezdeni a sort!

Dollface

A feminista felhangokkal operáló vígjátéksorozat középpontjában Jules Wiley áll (akit a kicsit flegma, de annál humorosabb Kat Dennings alakít), aki egy hosszú kapcsolat utáni szakításból lábadozva próbál szó szerint és átvitt értelemben is visszatérni a nők világába. Lehet-e újra szorosabbra fűzni az egyszer már meglazult baráti kapcsolatokat? – erre a kérdésre keresi a választ a Dollface, egy (nem is olyan kis) csipetnyi szürrealitással megfűszerezve.

High Fidelity

A kilencvenes évek kultikus mozija, a Pop, csajok satöbbi újragondolt verziójában egy női karakteré a főszerep: a lemezbolt-tulajdonos Rob, akit Zoë Kravitz kelt életre, a zenék és a popkultúra segítségével idézi fel régi kapcsolatait. Bár a sorozat csupán egy évadot élt meg, nem érdemes kihagyni, mert Nick Hornby regényének üzenetét ezúttal még sokrétűbben és mélyebben sikerült filmre vinni a biszexuális és félvér női Rob prezentálásában.

Gyilkos a házban

(Only murders in the building)

Ha Selena Gomez neve önmagában nem lenne elég indok a streamelésre, akkor csak annyit mondunk, hogy ezúttal két igazi hollywoodi vén rókával alakít nagyot: Steve Martin és Martin Short neve külön-külön is garancia a hangos nevetésekre. A krimitörténetekért rajongó trió élesben is próbára teszi magát, amikor New York-i otthonukban egy valódi bűncselekmény történik, és együttes erővel próbálják felgöngyölíteni a szálakat, még a rendőrség előtt.

Pam & Tommy

Pamela Anderson és Tommy Lee botrányos kapcsolatát senkinek sem kell bemutatni. A hihetetlen igaz történeten alapuló sorozat a páros kiszivárgott szexvideójának körülményeit járja körül, a VHS-kazetta ellopásától egészen addig, hogyan mosta össze a közönség Pamela szexszimbólum-státuszát az akaratán kívül nyilvánosságra került intim pillanataival. Románc, bűnügyi kaland és tanmese egyszerre, Lily James és Sebastian Stan az eredeti szereplőkre megszólalásig hasonlító tolmácsolásában.

Mrs. America

A feminista történelem egyik sarokkövét ismerhetjük meg jobban a Mrs. America révén – a sorozat ugyanis az amerikai egyenjogúsági törvénymódosítás (ERA) ratifikálására irányuló mozgalom történetét meséli el. A széria a korszak különböző nőinek nézőpontjából mutatja be, hogyan segítette a 70-es évek kulturális háborúja az Erkölcsi Többség felemelkedését, és miként változtatta meg az amerikai politikai viszonyokat örökre. A főbb szerepeket olyan nagy hollywoodi nevek kapták, mint Cate Blanchett, Sarah Paulson, Elizabeth Banks és Rose Byrne – ez már önmagában is garancia a minőségi szórakozásra.

American Horror Story

Ne riasszon el az összesen 10 évadnyi epizód – a sorozat ugyanis antológiaszerűen épül fel, minden évad egy-egy komplett sztorit mesél el, így nem is kell feltétlenül sorrendben haladnod. A horrordráma történeteit sok esetben valós eseményeken alapulnak, és a szereplőgárda mellett az is nagyon változó, melyik évad mennyire rémisztő. A népszerű szériában a friss tehetségek mellett egy-egy A listás híresség is feltűnik, láthattuk már benne többek között Emma Robertset, Kathy Batest, Lady Gagát, Sarah Paulson pedig több évadban is megcsípett egy-egy szerepet.

Love, Victor

Ha a 2018-as Kszi, Simon című romantikus tragikomédia végén te is a könnyeidet törölgetted, akkor a film spinoff sorozatát se hagyd ki! A Love, Victor ugyanabban a gimnáziumban játszódik, ahol annak idején Simon is átélte a kikényszerített coming outját – ezúttal pedig egy újabb, szexualitását épp hogy felfedező fiatal fiú, Victor élete kerül a középpontba. A széria egyik producere az a Nick Robinson, aki az eredeti film főszereplőjét, Simont alakította, nem véletlenül, a mozifilm bemutatása után ugyanis egyik öccse is nyíltan felvállalta homoszexualitását. A Love, Victor könnyed és humoros széria, ami közben olyan komoly témákkal foglalkozik, mint a fiatalkori útkeresés, az önazonosság, a párkapcsolati hullámvölgyek és a mentális problémák.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves