Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Guide

FesztiválszezON - avagy tudjuk, mit fogsz tenni idén nyáron

2021. június 14.

13 perc olvasás

ELLE

fesztivál fesztivál ajánló nyári programajánló
FesztiválszezON - avagy tudjuk, mit fogsz tenni idén nyáron

Hála a folyamatos enyhítéseknek, idén nem marad el a fesztiválszezon. Legyen szó kulturális programokról, gasztronómiáról vagy többnapos zenei fesztiválokról, mindenki meg fogja találni az ideális nyári programját.


Bár a koronavírus-járvány miatt évközben is rengeteg élményről kellett lemondanunk, és sok olyan fesztivál elmarad, amire már tavaly óta nagyon vártunk (VOLT, BalatonSound, SZIGET, SUN, EAST Fest, FEZEN, Ozora, Hello Ugar), ezen a nyáron is találunk magunknak jó programokat, ha védettségi igazolványunkat magunknál tartjuk. 

A június szóljon a kultúráról

2021. június 18-19. Budapest Gallery Weekend, Hazai Kortárs Képzőművészeti Fesztivál, Budapest

A Kortárs Galériák Egyesülete immár hetedik alkalommal rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet (GWB). Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb, kihagyhatatlan és nyilvános, ingyenesen látogatható művészeti eseménye, amely jól ismert magángalériák tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

A résztvevő helyszínek a három nap során 12:00-18:00 óra között várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák napi két alkalommal, 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a kislétszámú csoportokat. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk.

2021. június 26. Múzeumok Éjszakája, országszerte

A Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és egyéb érdekességekkel várják az érdeklődőket. Az újranyitás utáni első országos jelentőségű kulturális eseményre eddig csaknem 250 intézmény regisztrált, így egy év kihagyás után a látogatók az éjszakai programok során ismét birtokba vehetik a múzeumokat - a résztvevő városok, múzeumok, programok listáját itt találod!

Az 19. alkalommal megrendezett eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat. Múzeumba járni élmény, amit másokkal együtt élhetsz át, ne hagyd ki.

2021. június 26 - augusztus 28. Szentbékkálai Nyár Komolyzenei Koncertek, Káli-medence

A „XII. Szentbékkállai Nyár” a klasszikus zene fesztiválja a Káli-medencében. Szentbékkálla késő barokk temploma az idei nyáron immár 12. alkalommal ad helyet a klasszikus zene magyarországi élvonalát képviselő művészek fellépésének. Szombat esténként, összesen 10 alkalommal élvezhetjük a komolyzene legkiválóbb hazai művészeinek játékát a Káli-medence egyik legkisebb és legszebb falujában.

Júliusban a koncertek mellett a művészetek és a gasztronómia lesz középpontban

2021. július 08-10. Bánkitó Fesztivál, Bánk

A Bánki-tó mellett a faházak és erdő közt elterülő kis tisztásokon bújik meg ez a már 10 éve megrendezésre kerülő Bánkitó Fesztivál, mely minden évben egy aktuális és fontos társadalmi problémát karol fel, ami mellett nem lehet csak úgy "elbulizgatni". Fő céljuk ugyanis a progresszív, kortárs kultúra képviselete, a hazai művészeti és kulturális trendek alakítása ls egy társadalmi kérdésekre fogékony közösség létrehozása. 

Az idei évben is változatos zenei line-uppal készültek: AKC Misi, Analog Balaton, Bohemian Betyars, Carson Coma, Deva, Galaxisok, Ibbibang, Mayberian Sansküllots, Kapitány Máté & Lil Frakk, Ohnody, Ricsárdgír, Platon Karataev és még sokan mások. Bár az idén kisebb rendezvényben gondolkodtak, ennek ellenére kettő élőzenei és egy izgalmas elektornikus zenei helyszínnel fognak majd üzemelni, a színházi, civil-kult részleg mellett.

2021. július 21-25. Campus Fesztivál, Debrecen

A cívisvárosi Campus Fesztiválon, Debrecenben idén is a szokásos helyszínen, a Nagyerdei Stadion környékén hét színpadon – közte két nagyszínpadon – több mint 200, szinte kizárólag hazai fellépő szórakoztatja majd a közönséget, és kiegészítő programokból sem lesz hiány.

Többek között olyan sztárokat lehet majd látni, hallani mint a 30Y, Ákos, Bagossy Brothers Company, Follow The Flow, Halott Pénz, Horváth Tamás, Kowalsky meg a Vega, Majka & Curtis, Margaret Island, Punnany Massif, Tankcsapda, Vad Fruttik vagy a Wellhello.

2021. július 23 - augusztus 01. Művészetek Völgye, Kapolcs és környéke

30. jubileumát ünnepli a Művészetek Völgye – sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend.

Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda
udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel
ezernyolcszáz program várja a látogatókat.

2021. július 29-31. Paloznaki Jazzpiknik, Paloznak

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon már 9. alkalommal kerül megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta egy olyan rendezvény létrehozása volt a cél, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. 

A paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók, ami ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek. Nyitónapjukra idén egy élő legendát repítenek a Balaton-felvidékre: Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience fog fellépni náluk.

Augusztusban odacsapunk neki, bepótoljuk a tavalyi bulikat is

2021. augusztus 03-07. Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány és környéke

Az ÖrdögKatlan fesztivál öt nap ünnep. Ünnepe a minőségnek, az emberségnek, a derűnek, az önmagát meghaladni akaró embernek. A szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy a fesztivál minden porcikájához közünk legyen, ez adja a programok kivételes minőségét. 

Az Ördögkatlan Fesztivál erőssége, hogy a művészeti programok mellett – kiállítások, performanszok, színház, filmek – a workshopok, a kézműveskedés, valamint a „hagyományos fesztiválkelléknek” tekinthető koncertek egyaránt jelen vannak. A rendezvény emberközelbe hozza a művészeket, a közönség itt megtapasztalja, ők is megszólíthatók, szívemberek. Ez a 'mezítlábas nemnormálisság' mindenkit rögtön megérint, aki ellátogat hozzájuk.

2021. augusztus 11-15. EFOTT, Velencei-tó, Sukoró

Az EFOTT, az ország legnagyobb hallgatói bulija, amely azonban nemcsak felsőfokú tanulmányokat folytató diákoknak szól. A rendezvény többről szól, mint a bulizás, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a kulturális- és sportprogramokra is, folyamatos látogatói rekordokat döntve. Legfőbb céljuk, hogy a felhőtlen szórakoztatás mellett vízparti nyaralás lehetőségét is biztosítsák a résztvevők számára.

Az idei program is rendkívül sokszínű: a Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, Brains, Horváth Tamás,  Bagossy Brothers Company, Irie Maffia vagy Margaret Island mellett olyanokat is hallhatunk majd, mint a Lóci játszik, Blahalouisiana, Kelemen Kabátban, Szabó Balázs Bandája, Honeybeast, Anna and the Barbies, Road, Péterfy Bori és a Love Band, Depresszió, Ivan and the Parazol, USEME és Cloud9+.

2021. augusztus 13-14. Wild East Rock, Tokaj-Rakamaz

A Wild East Rock nem kisebb dolgot tűzött zászlajára, minthogy folytassa a legendás Hegyalja Fesztivál hagyományát – sok rajongó régi álma válik majd valóra, amikor újra feldübörög majd a rock zene a már megszokott helyszínen. Bár a rendezvény kis létszámú lesz (mindössze 500 bérlet és 500-500 szombati és vasárnapi napijegy vásárolható), olyan neveken bulizhatnak jót a résztvevők, mint a Kalapács, Lord, Mérföldkő, MINA, Zorall, Aurora, Depresszió, Down For Whatever, Made in China vagy Tortuga.

2021. augusztus 12-15. RockBalaton, Fonyód

Ha inkább a Balaton környékét preferálnánk a zúzásra, akkor a RockBalaton Fonyódon lesz a mi programunk  – vagyis a magyar rock a magyar tengeren, vagy ahogy a jelmondatuk mondja: "Itt légy önmagad". A fellépők névsorát a napokban jelentik majd be, de biztosan ott lesz majd a Kárpátia, Moby Dick és a Depresszió is.

2021. augusztus 17-21. VeszprémFest, Veszprém

A három helyszínen zajló, öt napos prémium zenei fesztivál, a VeszprémFeszt nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre a műfajok legjobbjait. 

A korábban már meghirdetett Tom Jones, Jazz+Az és VeszprémFest Classic koncertek mellett az LGT sztárjaival színpadra lépő Zenevonat, a 25 éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers, valamint a Concerto Budapest Snétberger Ferenc és Roby Lakatos közreműködésével válik teljessé és különlegessé az idei program.

2021. augusztus 18-22. és augusztus 25-29. 10 NAP STRAND Fesztivál, Balatonvilágos

Az idei STRAND Fesztivál nagyban játszik: kétszer öt napig fog tartani a balatonparti féktelen bulizás. Nemzetközi sztárok közül a Lost Frequencies és Alle Farben várható, a hazai kínálat terén pedig a teljesség igénye jellemzi a fesztivált, többek között Ákos, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis, a Punnany Massif és a Bagossy Brothers Company is érkezik a száznál több fellépőt felvonultató programra.

A STRAND Fesztivál egyik kedvenc helyszínének, a Tábortűznek programját idén is Járai Márk szervezi, a STRAND Kertmozi házigazdája pedig Tilla lesz. Minden nap érkeznek a Dumaszínház művészei, a MOL Nagyon Balaton csapata élőben rögzít a helyszínen zajló podcast-beszélgetéseket a fesztiválozókat érintő sok-sok témában. A főszerep persze most is a vízpartnak jut, a Club Aliga strandján egész nap játékokkal várják a résztvevőket.

2021. augusztus 18-21. B My Lake

Bár konkrét információink még nincsenek a B My Lake Fesztiválról, annyi biztos, hogy az elektronikus zene rajongói biztosan számíthatnak rá: az esemény nem marad el, az augusztus 20-ai hétvégén lesz megtartva — és a nevéhez hűen szinte biztosan a Balaton partján.

2021. augusztus 20-22. Víz - Zene - Virág Fesztivál, Tata

A varázslatos tatai Öreg-tó partján megtartott rendezvény a családok, barátok Víz - Zene - Virág Fesztiváljának is nevezhető, ahol  hazánk legnépszerűbb kortárs és retro zenekaraival és fellépőivel, vásárral, tűzijátékkal, valamint különleges, színes kulturális-, virág-, sport- és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket minden évben. 

Idén Kowalsky meg a Vega, Charlie, Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, Bereczki Zoltán és Pápai Joci mellett Opitz Barbi, Pixa, Nigel Stately, Pixa, Sterbinszky & Mynea és Metzker Viki fognak többek közt a jó hangulatról gondoskodni a vásári forgatag, repülőshow és borudvar szomszédságában.

2021. augusztus 24-28. Fishing On Orfű, Orfű

2021-ben kétszer lesz Fishing on Orfű fesztivál! Június 17-19-én egy kisebb, családiasabb rendezvénnyel várnak az orfűi Panoráma Campingben. Kevesebb ember, kevesebb fellépő, de még nagyobb szabadság és még nagyobb nyugi (és persze horgászat) - ilyen lesz a MINIFISHING. A fellépők annál nagyobb sztárok: Kiscsillag, Hiperkarma, ELEFÁNT, Vad Fruttik, Bohemian Betyárs, Péterfy Bori és a Love Band, Esti Kornél, 30Y és még sokan mások.

A hagyományos nagyobb rendezvényt pedig augusztus 24-28. között tartják meg, a júniusi zenészeken kívül a következő nevekkel: HS7 (akinek 2021-ben ez az egyetlen fesztiválszereplése), Blahalouisiana, Ivan & The Parazol, Csaknekedkislány, Lóci játszik, Ganxsta Zolee és a Kartel, stb. A kedvenc fesztiválod lesz, ha nemcsak a jó zene, hanem a horgászás rajongója is vagy.

2021. augusztus 25-28. Everness Fesztivál, Siófok-Sóstó

Mélység, feltöltődés, közösség és a te utad... Ezt jelenti az Everness Fesztivál. Az árnyas, zegzugos, Balatonparton megrendezett, lelki-testi-mentális feltöltődést szolgáló rendezvény idén visszanyúl gyökereihez: falvakat hoz létre a fesztivál területén belül a következő témákban: hagyomány/szakralitás (magyar és keleti tradiciók, iskolák), holisztikus/integrál szemlélet (nyugati filozófia, new age, tudomány), intimitás/kapcsolódás önmagunkhoz és másokhoz, környezettudatosság és szórakozás.

Választani már így, a felsorolás alapján is nehéz lenne, ezért inkább azt javasoljuk, járd végig az összeset. Mivel idén előszőr limitálják a vendégek létszámát, hogy igazán családias legyen a hangulat, ezért mihamarabb szerezd be a jegyed, nehogy lemaradj.

2021. augusztus 25-29. Szegedi Ifjúsági Napok, Szeged

Könnyűzenei nyarunkat idén is a SZIN zárja majd. Szabadság, szerelem a hazai fesztiválpiac legnagyobb múltú bulikavalkádjának jelmondata. A most 5 napos rendezvény 60-nál is több magyar zenekarnak és előadónak tud majd fellépési lehetőséget biztosítani a napfény városában, a szőke Tisza partján. Jó hír, hogy a tavalyi jegyárakon nem emelnek, ahogyan megszokhattuk, továbbra is pénztárcabarát programokkal és koncertekkel búcsúztathatjuk a szezont, legyen szó a belépőkről vagy a fesztivál területén megvásárolható étel-italról.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

30 ikonikus hollywoodi barátság
1

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
2

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
3

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
4

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
5

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
6

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
7

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
8

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Ezek is érdekelhetnek

Napsütötte Toszkána Jógatábor - Dunai Fruzsival

Napsütötte Toszkána Jógatábor - Dunai Fruzsival

2024.04.19. 12 perc olvasás

JÓGATÁBOR

„F*ck you!” – Olivia Rodrigo kiakadt az amerikai abortusztörvényen

„F*ck you!” – Olivia Rodrigo kiakadt az amerikai abortusztörvényen

2022.06.27. 1 perc olvasás

Kiállás

Bátor nők: az 5 kedvenc dokumentumfilmünk az idei BIDF-ről

Bátor nők: az 5 kedvenc dokumentumfilmünk az idei BIDF-ről

2022.01.25. 2 perc olvasás

Látni kell

Bejelentették a Coachella fő fellépőit – Harry Styles először állhat színpadra

Bejelentették a Coachella fő fellépőit – Harry Styles először állhat színpadra

2022.01.13. 1 perc olvasás

#Festival

Az Elle hétvégi programajánlója: november 13–14.

Az Elle hétvégi programajánlója: november 13–14.

2021.11.12. 2 perc olvasás

Kikapcsolódás

Az ELLE hétvégi programajánlója: szeptember 24–26.

Az ELLE hétvégi programajánlója: szeptember 24–26.

2021.09.24. 2 perc olvasás

Kikapcsolódás

Az Elle divatigazgatójának kedvenc bulizós ruhái

Az Elle divatigazgatójának kedvenc bulizós ruhái

2021.07.03. 1 perc olvasás

Stílustippek

Az Elle hétvégi programajánlója: július 2-4.

Az Elle hétvégi programajánlója: július 2-4.

2021.07.02. 2 perc olvasás

Kikapcsolódás

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves