Quantcast

Kikapcsolódás

Az ELLE hétvégi programajánlója: szeptember 24–26.

Az ELLE hétvégi programajánlója: szeptember 24–26.
© 7e Art/Plan B Entertainment / Photo12 via AFP

Budapest aranykorából a modern New York divatvilágába csöppenhetünk egyetlen hétvége leforgása alatt. Mutatjuk a legizgalmasabb hétvégi programokat! 

Fényterápia

Új, autonóm oldaláról ismerhetjük meg Tombor Zoltán fotográfust legújabb kiállításán, mely átfogó képet nyújt az utóbbi években készült munkáiból. Az első emeleten az elszigeteltség, a bezártság és a bizonytalanság érzéseire rímelő képeket láthatunk, csendes meditáció ez a tavalyi évünk váratlan epizódja mentén. A második emeleten a művész a New York-i divatmagazinok világában kalauzolja el a látogatót, bepillanthatunk a Vogue, a Harper’s Bazaar, a Time és a New York Times Style kulisszái mögé.

Kurátor: Sárvári Zita

 

Vissza az aranykorba

A múlt század eleji kifinomult eleganciáját sugalló környezetben hódolhatunk a kulináris élvezeteknek a Duna-part egyik legszebb szecessziós épületében. A Gresham Palotában található Múzsa koktélbár különleges időutazásra hív: az enteriőr és az ételek-italok is Budapest aranykorát idézik. A desszertkülönlegességeket a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra The Royal Garden nevű, egyedi mintákkal díszített, kézzel festett porcelántányérjairól fogyaszthatjuk el – hétvégente délután 3 és 6 között az élőzenével kísért teadélutánon.

Múzsa koktélbár

 

Koreai Filmfesztivál

A koreai filmes világ kiemelkedő képviselőinek újdonságai várják a filmrajongókat szeptember 29-ig a Corvin Moziban. Jelen lesz a nagy sikerű koreai műfaj, a gengszter noir, melyben vérfagyasztó realitással mutatják be az ázsiai alvilági életet, de az alakuló irányzatokból is kaphatunk ízelítőt a kosztümös alkotásoktól a romantikus-fantasztikus drámákig. Kiemelt figyelmet kap idén az első Oscar-díjjal jutalmazott koreai színművész, Youn Yuh-jung, aki a Minari – A családom története című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. Emellett a dokumentumfilmeket sem érdemes kihagyni, mindhárom különleges női sorsokat mutat be.

Corvin Mozi

 

Filippo Sorcinelli orgonakoncert

Emlékezetes, dallamokban és illatokban gazdag koncertélményre invitál a 7scents parfüméria. Filippo Sorcinelli orgonaimprovizációját élvezhetjük a Bazilikában, melynek tereit ez alkalomból a márka vadonatúj parfümjével, a Reliqviával illatosítják. Filippo Sorcinelli sokoldalú művész, zenei munkássága mellett parfümőrként és festőként is ismert, valamint ő is tagja a LAVS Atelier csapatának, akik a Pápa és a Vatikán felsővezetőinek ünnepi miseruháit készítik.

Szent István Bazilika

 

IV. Levéltári piknik

A történelem elevenedik meg Budapest Főváros Levéltárában, ahol pénteken és szombaton fegyverbemutatóval, reneszánsz tánctanítással és óránként induló vezetett levéltári sétákkal várják az érdeklődőket.  Megismerhetjük többek között Czigler Győző építőművészetet, valamint a Torley pezsgőgyártás történetét, a programsorozat pedig a budafoki pincészetek borkóstolójával zárul, Katona Zsófia vezetésével.

Teve utca 3-5.

 

reSTART Feszt

Összművészeti kulturális fesztivál veszi kezdetét a Ráday utcában, ahol 6 színház (Itt és Most Társulat, Kettőspont Színház, MáSzínház, Stúdió K Színház, Karaván Színház és Pinceszínház) mintegy 30 színházi előadásával ismerkedhetünk meg. Az ingyenes és kedvezményes előadások mellett workshopok és egyéb művészeti megmozdulások is helyet kaptak a programban. Horváth Veronika (Hibrid) és Jordán Tamás (Levelek Adytól) önálló estje is erősen ajánlott!

Ráday utca