Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

JÓGATÁBOR

Napsütötte Toszkána Jógatábor - Dunai Fruzsival

2024. április 19.

12 perc olvasás

ELLE

jóga nyári programajánló programajánló jógatábor Duna Fruzsi
Napsütötte Toszkána Jógatábor - Dunai Fruzsival

Dunai Fruzsi jógatábort szervez, ahol a mozgás mellett számos különleges dolgot próbálhatnak ki a résztvevők. 


Dunai Fruzsina 10 évig vezető beosztásban dolgozott az üzleti életben. A stresszes, felelősségteljes életvitelből számára a jóga hozott lelki békét és kikapcsolódást. Szeretné átadni azt, amit neki a jóga jelent. Ezért kezdte el a magas színvonalú jógatáborok és jógarendezvények szervezését, hogy másoknak is átadhassa a jóga fantasztikus hatásait igényes és kimagasló környezetben. 

Dunai Fruzsi számára a jógarendezvény vagy jógatábor nem csak a jógáról szól

A mozgás mellett szól az apró meglepetésekről, finomságokról, kényeztetésről, könnyedségről és szépségről, amitől az egész egy varázslatos élmény lesz. Fruzsi a jóga által boldogabb, békésebb lesz. Mindennek a pozitívabb oldalát látja. Észreveszi a lehetőségeket. Nyitottabb, mert bízik magában. Hisz az értékeiben. Sokkal jobban meglátja mindenben az apró szépséget, örömöt.

Hogyan valósította meg Dunai Fruzsi az egyik nagy álmát, a Napsütötte Toszkána Jógatábort?

Az első magyarországi jóga retreatje után elhatározta, hogy szeretne egy igazán egyedülálló külföldi jóga campet létrehozni. Egy varázslatos helyszínen, egyedülálló miliőben, türkiz tengerrel, fehér homokos tengerparttal, gasztronómiai élményekkel, lenyűgöző programokkal és Dolce vita életérzéssel.

Nagyon szereti azokat a helyszíneket, amik különlegesek, egyedülállóak és mások által nem ismertek. Így lesz igazán wow-élményük a vendégeinek. Tudta, hogy a helyszín Toszkána lesz, így a legnagyobb boldogsággal kezdte el a Napsütötte Toszkána Jógatábor megszervezését. 

Az első Napsütötte Toszkána Jógatábor szervezésében voltak pontok, amik könnyen mentek, például a programterv kialakítás, hiszen sokszor volt már Toszkánában és tudta, hogy milyen helyszínekre szeretné mindenképpen elvinni a vendégeket. Viszont voltak bőven nehézségek és kihívások is, hiszen távolról szervezett le mindent. De hitt benne, hogy minden rendben lesz.

Nagy kihívás volt a számára, hiszen a tökéletességre törekedett. Amikor nem tökéletes valami, amibe a szívét és a lelkét beleteszi, óriási kudarcként éli meg, mert minden jógarendezvényén azon van, hogy minden tökéletes legyen. De ebben a tanulási folyamatban rájött, hogy nincs tökéletes. Irreális elvárást támaszt ezzel magával szemben. Mindenhol vannak hibák és ezt el kell fogadni. Fruzsi a maximalisták táborát erősíti, ezért ezeket nehezen viseli. De dolgozik rajta, hogy leadjon a perfektcionizmusából, és elfogadja, hogy nem lehet minden tökéletes.

A rengeteg előkészítésnek és a befektetett munkának meg lett az eredménye, hiszen megvalósult ez a csoda, a Napsütötte Toszkána Jógatábor! Annyira hitt benne, és annyira boldog volt, hogy nem tudja szavakba önteni.

Hihetetlen érzés, hogy annyira imádják ezt a jóga campet a vendégei, hogy idén 5. alkalommal jógáznak együtt Toszkánában! Olyan ismert személyek is csatlakoztak a Napsütötte Toszkána Jógatáborhoz, mint Rubint Rella vagy Czene Kitti. Idén 2024 június 3. és június 8. között lesz a Napsütötte Toszkána Jógatábor, amit minden egyes alkalommal Fruzsi tökéletesít és fejleszt.

Dolce fa niente - az édes semmittevés szépsége

A Napsütötte Toszkána Jógatábor mindig olyan élményeket ad, amit nehéz szavakba önteni. Ezt tényleg át kell élni: 

 • A mesébe illő toszkán reggel egy forró matchával vagy kávéval.
 • A reggeli smoothie vagy málnás kollagén, ami lendületet ad a könnyed alakformáláshoz.
 • Az ébredés utáni jógaórák, amiután teljes harmóniába kerül mindenki önmagával és az élete minden területével. 
 • A jógaóra végi pihenés a puha fűben, csendben, a természet lágy hangjával.
 • A természet, a madarak, és a kabócák utánozhatatlan hangja.
 • Az olaszok életstílusa, ami minden egyes eszpresszóban vagy olasz fagyiban benne van.
 • A körpanorámás medence hűsítő érintése egy reggeli úszás alatt.
 • Csendben, nyugalomban, szépségben.
 • A sok nevetés és a mély beszélgetések. 
 • Az érzés, hogy nem kell sehova rohanni. 
 • A fehér homokos tengerparton a víz türkiz színe és lágysága.
 • A lányok önfeledt nevetése, amikor futnak be a tengerbe.
 • A hullámok morajlása a tengerparti naplementés jóga alatt. 
 • A homok puha és bársonyos érintése.
 • A vacsora előtti készülődések, majd a közös vacsorák az mesébe illő Toszkán falukban vagy a promenádom a tenger morajlásával.
 • A lefekvés előtti beszélgetések.
 • Vagy az elalvás előtti meditációk a levendula illatával a csillagfényes égbolt alatt. 
 • A toszkán táj látványa, a körpanoráma a villa minden egyes szegletéből.
 • Elképesztő hatásai vannak a jógatáboroknak, ezért is imádja Fruzsi őket annyira!
dunai-fruzsi-jogatabor-2024

Hozunk 4 okot, amiért érdemes belecsapni életünk egyik legkülönlegesebb élményébe!

1.Kiszakadsz a hétköznapokból és a stresszből

Nehezen szánsz időt magadra, és zsonglőrködsz a munkahelyi és családi kötelezettségekkel?
Pörgős életet élsz, a munkahelyi és családi elvárásoknak, feladatoknak is próbálsz megfelelni?
Fruzsi pontosan tudja, mit érzel. Ezért is tartja annyira fontosnak, hogy időt szánjuk önmagunkra.
Hihetetlen érzés az, amikor megajándékozzuk magunkat idővel. Olyan minőségi idővel, ami csak rólunk szól. A pihenésünkről, a kényeztetésünkről. Mindezt azért, hogy minél kiegyensúlyozottabban térhessünk vissza a hétköznapokba. 

2.A tökéletes recept a feltöltődéshez

A jóga elvonulással lehetőséget adsz magadnak az igazi kikapcsolódásra, a lassításra. Ez alatt a pár nap nincs más teendőd, mint jógázni, pihenni, finomakat enni, magaddal foglalkozni, illóolajokkal kényeztetni magad, kapcsolódni másokkal. A tökéletes recept a feltöltődéshez.

3.Kipróbálnád a jógát?

A jóga retreatek alatt többféle jóga típussal készül Fruzsi, így biztosan megtalálod a kedvencedet!
Az Alakformáló Jógában erősítő elemeket hoz kellemes, mai modern zenékkel.
A Gyertyafényes Jógánál a hangsúly a nyújtó-lazító gyakorlatokon van lágy zongora vagy akusztikus zenei átdolgozásokkal. Fruzsi vendégei nagy kedvence a Flow Jóga, ahol összekötik a különböző elemeket, és eljógázzák egy adott zeneszámra a jóga koreográfiát. Illóolajas kényeztetéssel is készül minden óra végén, például a vadnarancs, szegfűszeg, levendula illatával, ami feltölti a lelket, megállítja az időt és tökéletes megnyugvást hoz a testnek és a léleknek. Fontos, hogy mindenki számára élvezhető gyakorlatsort állítson össze. Akkor is, ha először vagy az óráján, vagy ha már rutinos jógázó vagy.

4.Új barátságok

Számos barátság született a jógatáboraiban és a jógarendezvényein. Hiszen ez egy remek lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat és barátságokat köss olyan emberekkel, akik pozitív hatással lesznek az életedre. Hasonló értékrendű, kedves, nyitott emberekkel találkozhatsz. Mindannyian más élethelyzetből jönnek, de annyi közös van bennük. Az első közös beszélgetésnél ez ki is derül! Nagy hangsúlyt fektet Fruzsi arra, hogy megismerjék egymást a résztvevők a rendezvény első pillanatától. Már a welcome drink elfogyasztása közben vezetett kérdésekkel megismerkednek egymással. És ezt a retreat alatt folytatják!

Napsütötte Toszkána Jógatábor Dunai Fruzsival

Idén 2024. június 3. – június 8. között jógázhattok Dunai Fruzsi vezetésével a fehér homokos tengerparton és a festői dombvidéken. Csónakázhattok a középkori Medici csatornákon, illóolajas relaxációval töltődhettek a csillagfényes égbolt alatt. Részt vehettek olajkóstoláson egy antik olívaolaj-sajtolóban. Emellett felfedezhetitek Carrara márványbányáját Jeep tourral, Livornóban megkóstolhatjátok a jellegzetes polipos szendvicset (panino col polpo), és igaz barátságokat köthettek.

Ha valaki most jógázna először, akkor is várnak szeretettel, hiszen a gyakorlatokat úgy állította össze Fruzsi, hogy mindenki számára élvezhető legyen!

dunai-fruzsi-jogatabor-elle.hu

Programok:

Első nap utazás autóval vagy repülővel, majd megérkezés Guardistalloba, check-in a villába, szobák elfoglalása. Fruzsi mindenkinek készül egy kis meglepetéssel, amit ekkor fog átadni. Welcome drink közben ismerkedés, ezután vacsora a környékbeli hangulatos falvak egyikében. 

A második napot Napfelkeltés dinamikus jógával és illóolajas relaxációval kezdjük a medenceparton. Ezután jöhet egy mediterrán reggeli! A nap további részét Livornoban töltjük, ahol megismerkedünk a gasztronómiai különlegességekkel, tengeri halakkal, mediterrán specialitásokkal (opcionális program). Ebédidőben megkóstolhatod a a jellegzetes polipos szendvicset (panino col polpo) egy pohár proseccóval kísérve (opcionális program). Ezután csónakázás a középkori Medici csatornákon (opcionális program), majd csobbanás a villa medencéjében, napozás, pihenés. Az estét Naplementés Toszkán jógával a harmóniáért és illóolajas relaxációval zárjuk. Vacsora a környékbeli hangulatos falvak egyikében. 

Toszkán jógával és relaxációval az Omorovicza Magyar Királynőpermettel indítjuk a harmadik napot, amit mediterrán reggeli követ. Ezután kirándulás: Pisa, Csodák tere, séta a Lovagok terén keresztül az Arno folyópartra (opcionális program). Különleges olajkóstoláson vehetsz rész az egyik antik olívaolaj-sajtolóban: ízesített olívaolajok, hideg vegyes tál kíséretében (opcionális program). Lezárásként Naplementés jóga és illóolajas relaxáció a levendula illatával, majd vacsora a környékbeli hangulatos falvak egyikében. Ezután önszeretet meditáció a csillagok alatt a belső harmóniáért. 

A negyedik nap kezdéseként egy Alakformáló Toszkán jógán és illóolajos relaxáción vehetsz részt, ami a vadnarancs illatával kényeztet. Ezután mediterrán reggeli, majd a Carrara márványbánya felfedezése Jeep tourral (opcionális program). Délután csobbanás a villa medencéjében, napozás, pihenés. Zárásként Naplementés relax jóga és illóolajas relaxáció a fehér homokos tengerparton, vacsora a tengerparton. 

Az ötödik napot Flow jógával és illóolajos relaxációval indítjuk, ezt a reggelt a fenyő illata dobja fel. A mediterrán reggeli után pihenünk a Spiagge Bianche fehér homokos partján (opcionális program). Séta Bolgheriben, ismerkedés a kastély történetével, vásárlás (opcionális program). Este hidegtálas vacsorával proseccózás egy nyitott lugasban, naplementével a borúton (opcionális program), majd tökéletlenség meditáció a csillagok alatt az önelfogadásért. 

Az utolsó napot mediterrán reggelivel indítjuk, majd a jóga retreat lezárása. Ezután hazautazás, és érkezés Budapestre. 

A napi ütemezés változhat, a programváltozás jogát fenntartják! Az opcionális programok díját a részvételi díj nem tartalmazza!

A tábor díja tartalmazza: jógaórákat és relaxációkat, meditációkat. A szállást elegáns villában öt éjszakára kétágyas szobában, öt napon át mediterrán reggelit, a villa területének használatát: medence, teraszok, nagy szalon, étkező, konyha. A welcome drinket, köszöntő meglepetést, a villa területén belüli parkolást.

A tábor díja nem tartalmazza: az utazás és a kirándulás közben az autó költségét, könnyű ebédet, vacsorát és a programok díját. 

Részvételi díj:

305.000 Ft (790 euró) early bird kedvezménnyel 04.10-ig luxus villában, reggelivel, kétágyas szobában, jógával, a villa területének használatával, welcome drinkkel, köszöntő meglepetéssel, a villa területén belüli parkolással. 379.000 Ft (990 euró)  Ft 04.11-től luxus villában, reggelivel, kétágyas szobában, jógával, a villa területének használatával, welcome drinkkel, köszöntő meglepetéssel, a villa területén belüli parkolással.

Jelentkezés:

 • A fruzsinadunai@gmail.com e-mail címen és a részvételi díj 60%-nak (early bird kedvezménnyel az előleg: 183.000 Ft) befizetésével. A fennmaradó 40%-ot legkésőbb május 2.-ig szükséges befizetni.
 • Bankszámlaszám: 12011265-01603877-00100001, Dunai Fruzsina Zita 
 • Közlemény: neved, számlázási címed, e-mail címed

Helyszín: Guardistallo település Olaszország, Toszkána régió, Pisa megye.

A létszám limitált, ezért a foglalást a részvételi díj utalásával szükséges biztosítani.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves