Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szobanövénykvíz

Felismered a leggyakoribb szobanövényeket? Kvíz!

2023. augusztus 30.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

növény szobanövény kvíz
Felismered a leggyakoribb szobanövényeket? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/TippyTortue

Most tesztelheted magad, hogy tudod-e a legnépszerűbb szobanövények nevét. Gyere, játssz velünk ma is!


Van szobanövény a lakásodban? Ha szereted a kertészkedést, legyen szó akár csak egy-két cserepes virágról a lakás egy napfényes (vagy éppen, hogy árnyékos) sarkában, ez a kvíz pont neked készült!

Szobanövénykvíz!

A legnépszerűbb, leggyakoribb szobanövények közül tízet mutatunk ebben a kvízben. Szinte minden otthon tartalmaz legalább egy-két növényt, de a legtöbb irodát és hivatalt szintén díszíti egy kis zöld.

A legelterjedtebb szobanövények pont azért annyira elterjedtek, mert kis igényűek és jól tűrnek mindent, sőt, a szoba levegőjét is javítják, némelyik még a rákmegelőzésben is segít – cserébe legalább a nevüket érdemes megjegyezni, nem? Nos, ez azért nem mindig megy mindannyiunknak, de az alábbi kvízzel tesztelheted, hogy ismered-e a leghíresebb, illetve leggyakrabban látott növényeket, vagy legalábbis közülük azt a tízet, amit az alábbi játékba beválogattunk.

A formátum ismerős lesz: minden kérdésnél mutatunk egy-egy növényes képet, mindegyik fotóhoz adunk 4 válaszlehetőséget. A négy közül három mindig rossz, de a negyedik a növény igazi neve – ezt az igazit lehet megtippelni a játékban. Minden bizonnyal gyakran látod őket, talán az otthonodban is van egy vagy több példány belőlük, de vajon tudod is a nevüket? Az alábbi kvízből kiderül!

Kezdődjön a játék!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves