Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Zászlókvíz!

Felismered az európai országok zászlóit? Kvíz!

2023. augusztus 29.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

európai kvíz zászló
Felismered az európai országok zászlóit? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Markus Pfaff

Zászló alapján meg tudod mondani, melyik európai országról van szó? Egészen egyszerűnek tűnik ez a kvíz, de próbáld ki, mert lehet, hogy egy-kétszer azért nem fogod olyan könnyen rávágni a helyes választ!


Sok helyen az egyes országokat egy-egy zászló képviseli: rengetegszer látjuk ezeket a szimbólumokat nemcsak az adott országban, hanem például sporteseményeken vagy mondjuk az Eurovízión is. Ezzel a kvízzel tesztelheted, hogy a vizuális memóriád rögzítette-e valamennyi európai ország zászlaját. Jöhet egy jó kis felismerős-tippelős kvíz?

Zászlókvíz!

Valljuk be, nem minden zászló született egyenlőnek. A világ egyik legfelismerhetőbb zászlaja valószínűleg a brit, hiszen a Union Jack rengeteg helyen szokott megjelenni Ginger Spice emlékezetes miniruhájától a punkstílusú dekorációkig. Ráadásul a brit zászló eléggé kilóg azok közül, amik három egyenlő méretű, csak különböző színű csíkból állnak – ilyenből van a legtöbb, és az ilyeneket talán valamivel nehezebb megjegyezni.

Mindenesetre ebben a kvízben nem a világ összes országának a zászlaja közül válogatunk, hanem csak Európára koncentrálunk, de azért nem csak az Európai Unió 27 tagállamára, hanem valamennyi országra, ami az öreg kontinensen található. Viszont nem szeretnénk a napod teljes hátralevő részét lefoglalni, úgyhogy nem kérdezzük végig valamennyi zászlót, hiszen majdnem 50 ország van Európában.

A kontinens definíciója ugye nem mindig egyértelmű, mert pl. Örményországot földrajzilag inkább Ázsiához, kulturálisan viszont inkább Európához szokták sorolni. Izrael ugyan földrajzilag szintén egyértelműen Ázsia, kulturálisan viszont szintén szervesen kötődik Európához. (Ha már az Eurovíziót említettük a bevezetőben: Örményország 2005 óta, Izrael pedig 1973 óta fixen minden évben vesz részt az európai dalok versenyében). A lényeg: az ilyen kétesélyes országokat inkább nem vettük bele ebbe a kvízbe, hogy ennyivel is egyszerűbb legyen.

Szóval a feladat tényleg igazán szimpla: mutatunk egy zászlót, te pedig 4 válaszlehetőség közül próbáld meg megtippelni, hogy melyik európai ország zászlaját mutatjuk!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves