Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kezdődik a suli!

Teszteld az általános műveltséged iskolakezdő kvízünkkel! 10 tantárgy, 10 kérdés!

2023. augusztus 28.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

iskolakezdés kvíz általános műveltség
Teszteld az általános műveltséged iskolakezdő kvízünkkel! 10 tantárgy, 10 kérdés!
© Fotó: Shutterstock/Roman Samborskyi

10 tantárgy a suliból, 10 kérdés tőlünk, 10 válasz tőled, és ezek alapján megpróbáljuk belőni, hogy milyen az általános műveltséged. Gyere, játssz velünk!


A mai kvízzel az általános műveltséged tesztelheted! A héten elkezdődik a suli a diákoknak, ezért most mi is egy kicsit iskolásra vettük a feladatsort: de nem egy konkrét tantárgyat vesézünk ki, hanem mindet egyszerre. Vagyis egyiket a másik után.

Általános műveltségi kvíz!

A legtöbb kvízünk 10 kérdést tartalmaz, és ez a mai sem képez kivételt. De amíg máskor a feladatsor valamennyi eleme ugyanazzal a témával foglalkozik, most szépen végighaladunk a felső tagozatos, illetve középiskolás tantárgyakon. Valamennyi tantárgyból egyetlen kérdés lesz csak, szóval ezzel a kvízzel most valóban tesztelheted, hogy minden területen rémlenek-e még valamennyire az alapok.

Most, hogy ezt tudod, sok meglepetés már nem fog érni az alábbi iskolakezdős kvíz kitöltése során, mert ugyanúgy valamennyi feladatnál 4 lehetőség közül kell kiváltasztanod az egyetlen helyeset, mint mindig. A végén még egy értékelést is adunk, amit persze nem kell túlságosan komolyan venni, hiszen tantárgyanként csak egy-egy kérdés szerepel a játékban. Minden bizonnyal jobban ismered te magad, mint amennyire mi megismerünk téged ennek a 10 kérdésnek az alapján: ha ez a feladatsor rádöbbent, hogy valamelyik témára alig emlékszel már, ez a kvíz talán inspirációul szolgálhat, hogy bizonyos dolgoknak utánanézz, amik érdekelnek ugyan, de ezek szerint már rég nem foglalkoztál velük.

Induljon a játék!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves