Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A korona

Erzsébet királynő halála még a Netflix toplistájára is hatással volt

2022. szeptember 14.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat erzsébet királynő II. Erzsébet a korona the crown
Erzsébet királynő halála még a Netflix toplistájára is hatással volt
© Dominic Lipinski / POOL / AFP

Látványosan megugrott a Netflix sikersorozatának nézettsége Erzsébet királynő gyászidőszakában.


Ki-ki a maga módján birkózik meg a gyásszal Erzsébet királynő halálát követően. Skóciában és Angliában tömegek zarándokolnak el az egykori uralkodónak kijelölt emlékhelyre, és a királyi család tagjai is fogadták a napokban a részvétnyilvánításokat.

A közösségi oldalakat is elárasztották az Erzsébet királynőről készült fotók és videók, és úgy tűnik, hogy az átlagosnál is jobban keresik most a róla szóló filmeket és sorozatokat is.

A Netflix toplistájában például újra megjelent a brit királyi család életét feldolgozó sikersorozat, A korona.

Az egész világon nagyot megy A korona

Noha az új, ötödik évad premierje csak novemberben lesz esedékes, II. Erzsébet halála újrra a reflektorfénybe emelte a szériát. Magyarországon jelenleg a harmadik legnépszerűbb tartalom a streamingplatformon A korona, amely iránt különösen azokban az országokban ugrott meg az érdeklődés hirtelen, ahol Erzsébet királynő volt az uralkodó.

Azon a hétvégén, amikor II. Erzsébet elhunyt, mintegy 800%-kal nőtt A korona nézettsége az Egyesült Királyságban, és jelenleg is a top 10 legnézettebb sorozat között szerepel a Netflix helyi rangsorában csakúgy, mint Ausztráliában.

Ugyanebben az időszakban az Egyesült Államokban megnégyszereződött A korona nézettsége, Franciaországban pedig háromszor többen voltak kíváncsiak a szériára, mint a tragédiát megelőző hétvégén.

 A Netflix sorozata nem csupán a közönséget nyűgözte le, hanem a kritikusokat is: megjelenése óta összesen 21 Emmy-díjat zsebelhettek be A korona készítői.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves