Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Különös viselet

Kiderült, Vilmos és Harry herceg miért kék öltönyt viselnek a gyász időszaka alatt

2022. szeptember 12.

2 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő gyász harry herceg vilmos herceg
Kiderült, Vilmos és Harry herceg miért kék öltönyt viselnek a gyász időszaka alatt
© GettyImages/ Chris Jackson - WPA Pool

Az egész világot foglalkoztatta a kérdés, hogy vajon Harry herceg és Vilmos miért nem fekete öltönyben jelentek meg szombaton a windsori kastélynál. 


II. Erzsébet királynő 96 éves korában, szeptember 8-án halt meg Balmoralban, az új király, III. Károly pedig királyi gyászidőszakot rendelt el. A gyászidőszak hivatalosan szeptember 26-ig tart, ám a királynő unokái, Harry herceg és Vilmos nem tartják a szokást, hogy ezidő alatt végig fekete színt viselnek. 

Őfelsége, a király elrendelte, hogy a királynő temetését követő hét napig tartsanak királyi gyászidőszakot. A királyi gyászt a királyi család tagjai, a háztartás személyzete és a hivatalos feladatokat ellátó képviselők, valamint a szertartásokat végző csapat fogja tartani"

- állt a Buckingham-palota közleményében. 

A királynőt gyászolók emiatt arra számítottak, hogy a következő hetekben Károly mellett a felesége és a gyerekei, Vilmos és Harry is fekete ruhát viselnek. Azonban mindkét herceg kék viseletben jelent meg szombaton a windsori kastély előtt, feleségeikkel, Meghannel és Katalinnal, akik viszont fekete ruhát viseltek. 

A Hello Magazine információ szerint Vilmos a trónra lépési ceremónián fekete öltönyben volt, később pedig egyszerű öltönyre váltott.

Bevett szokás a királyi családban 

A gyászhoz a legtöbben a fekete színt társítják, de a sötétkék is megfelelő öltözetnek tekinthető. A volt miniszterelnököt, David Cameront szintén kékben fotózták le a szombati ünnepségen, Károly pedig Diana hercegné temetésén viselte ezt az árnyalatot még 1997-ben. Négy nappal Fülöp herceg halála után, még 2021 áprilisában a királynőt is kék virágos ruhában látták. Tehát Vilmos és Harry is azért válaszhatták ezt a színt, mert a kék egyáltalán nem szokatlan választás a királyi családtagok számára.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves