Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Földrajzi alapok

Földrajzkvíz – melyik ország fővárosa ez?

2023. július 12.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

főváros földrajz kvíz
Földrajzkvíz – melyik ország fővárosa ez?
© Fotó: Shutterstock/Jason Winter

Mondjuk egy metropolisz nevét, te pedig tippelj, hogy melyik ország fővárosa az adott hely. Jöhet egy izgalmas földrajzkvíz? Alap!


Egy-egy országról az egyik legalapvetőbb tudnivaló, hogy mi az adott ország fővárosa. Játsszunk most ezekkel az alapvető információkkal és a világ országaival, így tesztelheted, mennyire jó a földrajztudásod!

Minek a fővárosa?

Ha rendszeres olvasónk vagy, talán rémlik, hogy volt már egy olyan kvíz itt az ELLE.hu-n, ahol arra kellett tippelni, hogy mi egy adott ország fővárosa. Rengetegen töltöttétek ki azt a játékot (köszönjük!), úgyhogy gondoltuk, fordított megközelítésben legalább ugyanolyan izgalmas ez az örökzöld téma.

Azaz most nem az országhoz keressük a fővárost, hanem minden kérdésben egy-egy fővárost mondunk, és az országra lehet tippelni. A pár hónappal ezelőtti kvízben a szokásos 10 helyett 15 kérdés szerepelt, de most még jobban halmozzuk az élvezeteket, mert ez a feladványsor 20 fordulót tartalmaz. Európai és Európán kívüli országok egyaránt szerepelnek a kvízben, de vigyázz, mert tényleg földrajzzseninek kell lenni ahhoz, hogy az ember hibátlanra kitöltse.

Mi készen állunk, úgyhogy ha te is felkészültél, indíthatod a játékot!

És ha játszanál még tovább fővárosokkal, akkor ajánljuk azt a kvízt is, amiben egyetlen fotóból kell megtippelned, melyik európai fővárosról van szó!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves