Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Itthonról Hollywoodba

Mennyit tudsz a legismertebb magyar származású hollywoodi sztárokról? Kvíz!

2023. augusztus 14.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

hollywood kvíz magyar származású
Mennyit tudsz a legismertebb magyar származású hollywoodi sztárokról? Kvíz!
© Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images – Aaron Rapoport/Corbis via Getty Images

10 világszerte ismert sztár szerepel ebben a kvízben: mind magyar származásúak. Mindegyikükről van egy kérdésünk, próbáld ki, a 10-ből hányra tudod a választ!


Rengeteg magyar származású sztár ért el sikereket Hollywoodban, és az ő pályájuknak-sikereiknek itthonról kicsit több figyelmet szoktunk szentelni. Te is jobban követed őket? Most kiderül, mert ebben a kvízben a legnagyobb magyar származású sztárok közül emelünk ki tízet.

Magyar származású filmcsillagok kvíze

Hollywoodban a kezdetekkor értelemszerűen gyakorlatilag mindenki bevándorló volt. Amíg csak némafilmek léteztek, az akcentus nem jelentett akadályt. Aztán jött a hangosfilm, és hirtelen jóval nehezebb lett a dolga azoknak, akik nem anyanyelvi szinten beszélték az angolt, de rengeteg olyan félig vagy teljesen magyar származású sztár tündökölt a filmvásznon, akiknek a (nagy)szülei ugyan nem az USA-ban születtek, de ők maguk már igen.

Ebben a játékban 10 kérdést találsz 10 ilyen sztárról. Mindenkivel kapcsolatban egy kérdést teszünk fel, és ahogy szoktuk, mindig 4 lehetséges válasz közül tippelhetsz az egyetlen jóra. A formátum tehát ismerős lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy a kvízben feltűnő arcok szintén, hiszen sokan kész legendának számítanak közülük. Egy kis spoiler: helyhiány miatt kimaradt például Mickey Hargitay és lánya, Mariska Hargitay, és nincs benne a kvízben se George Cukor, se Adrien Brody, se Andrew G. Vajna, hogy csak néhány példát mondjuk arra, milyen sokáig lehetne folytatni ezt a listát. Érdemes egyébként az ő életükkel-karrierjükkel is megismerkedni.

Na de most jöjjön a játék!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves