Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SOROZATAJÁNLÓ

6 sorozat, ami tetszeni fog, ha szereted a Bridgertont

2024. július 26.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

bridgerton Netflix sorozat a Bridgerton család sorozatajánló
6 sorozat, ami tetszeni fog, ha szereted a Bridgertont
© IMDb

Ha szereted a Bridgertont, akkor ezek a sorozatok is tetszeni fognak. 


Júniusban befejeződött A Bridgerton család 3. évada, hiszen a Netflix elérhetővé tette az epizódokat. Szerencsére érkezik a folytatás, már az is tudjuk, a 4. szezon Benedict és Sophie románcáról szól majd. Addig azonban még várni kell. Ha hiányolod a sorozatot, akkor mutatunk pár szériát, ami biztosan tetszeni fog. 

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet

Ha még eddig nem láttad a Bridgerton spin-offját, akkor itt az ideje, hogy pótold. A minisorozat középpontjában Sarolta királyné áll, akinek megismerhetjük a történetét, amit az alkotók Bridgerton-stílusban mesélnek el. A fiatal Sarolta királynét hozzáadják III. György királyhoz. Bár szinte azonnal fellobban köztük a szenvedély a kapcsolatuk számos problémába ütközik. A történet két szálon fut, a jelenben Sarolta királyné szeretné kiházasítani a gyermekeit, miközben visszaemlékszik a házassága kezdeti éveire. Ha szereted a Bridgertont, ez a sorozat is tetszeni fog. 

The Buccaneers

A sorozat az 1870-es években játszódik, a történet New Yorkban kezdődik, ahol egy csapat fiatal lány keresi a szerelmet, miközben próbálják élvezni az életet. A lányok meghívást kapnak Londonba, és valósággal felrobbantják a lendületükkel a kissé szigorú angol arisztokráciát. Szenvedélyesek, imádnak szórakozni, és nem csupán férjet szeretnének találni, de ki is akarnak teljesedni. A sorozat egyik legfőbb szereplője Kristine Frøseth, aki Nan St. George-ot alakítja, ő áll majd a szerelmi háromszög középpontjában. Ám láthatjuk benne Alisha Boe-t, aki korábban a 13 okom volt címáű sorozatban szerepelt. Feltűnik Josh Dylan és Guy Remmers, őket szintén láthattad már korábban. Vidám, romantikus kosztümös sorozat, ami nagyszerű kikapcsolódás. 

Sandition 

A televíziós dráma Jane Austen befejezetlen kézirata alapján készült. Az írónő többi regényéhez hasonlóan ez a történet is a régens korszakban veszi kezdetét. Charlotte Heywood, a lelkes és kissé lobbanékony vidéki nő egy halászfalu, Sanditionbe költözik. Kezdetben nagyon szeretné megtapasztalni mindazt, amit a város kínál, de hamar rádöbben, hogy rengeteg a titok, és elég cselszövőek az emberek. Ha ez még nem lenne elég, összetűzésbe kerül Sidney Parkerrel, ami alaposan megbonyolítja az életét. 

My Lady Jane 

A 16. században játszódó drámát a valóság inspirálta, ám egy könyv alapján készült. Jodi Meadows azonos című regényének főszereplője Lady Jane Grey, ám az írónő alaposan megkavarta a szálakat, és a természetfeletti is megjelenik a könyvben, ez pedig a sorozatból sem maradt ki. A történet szerint Lady Jane Grey kénytelen Lord Guildford Dudley felesége lenni, akivel szívből gyűlölik egymást. Ha ez még nem lenne elég, a dolgok csak bonyolódnak, amikor meghal VI. Eduárd király, és a nemesek egy része Jane Grey fején látná legszívesebben a koronát. 

Dickinson 

Emily Dickinson életét egy igazán szórakoztató fekete komédiával dolgozták fel. Ebben a verzióban Alena Smith egy kissé megkínzott tinédzserlányt állít a történet középpontjába, aki sok dologgal küzd egyszerre. A széria Emily Dickinson korszakát mutatja be, fontos szerep jut a családjával, barátaival való kapcsolataira, miközben betekintést nyújt a korabeli kulturális, társadalmi és politikai nézetekbe. 

Az aranykor 

A Dowton Abbey után Julian Fellowes egy másik kosztümös drámát készített, Az aranykort. A másik sorozattal ellentétben ez nem az angol arisztokráciáról szól, hanem New York elitjéről. A 18. század végén kezdődik el a történet, amikor a New Yorkban ellentétet okozott a new money és az old money. A származás mindennél fontosabb volt, így az előkelő társaságok nem fogadtak be akárkit. A van Rhijn-Brook-nővérek semmiképp sem szeretnék elfogadni az új lakókat, akik a szomszédba költöztek, ami rengeteg konfliktust szül. Az biztos, drámából nincs hiány. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves