Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HALLOWEEN

8 film Halloweenre, ha NEM bírod a borzongást

2022. október 22.

4 perc olvasás

ELLE

filmajánló halloween legjobb halloweeni filmek nem ijesztő
8 film Halloweenre, ha NEM bírod a borzongást
© IMDb

Nem szereted a horror filmeket, a Halloweent viszont igent? Akkor most megütöd a főnyereményt ezzel a 8 filmmel, ami tökéletesen megidézi az ünnep szellemét, de mégsem fogsz tőlük rosszakat álmodni.


Nem baj, ha nem rajongsz a démonokért, a szellemekért vagy éppen a texasi láncfűrészesért. A Halloween nemcsak a véres, halálra ijesztő horrorok ideje, hanem a boszorkányos történetek, vicces zombik ideje is. Éppen ezért felkutattuk neked a legjobb halloweeni filmeket, amiket nyugodt szívvel megnézhetsz, mert nem fogják rád hozni a frászt.

Átkozott boszorkák (1998)

Sandra Bullock és Nicole Kidman fantasztikusan alakítja a boszorkány testvérpárt, akiknek átok sújtja a szerelmi életét, és ha ez nem lenne elég, még egy véletlen gyilkosság, meg egy félresikerült feltámasztós varázslat tovább tetézi a gondjaikat. Nem lehet nem imádni a varázslatos, romantikus Owens lányok történetét!

Az eastwicki boszorkányok (1987)

Három szingli nő, a tökéletes pasiról álmodozik. Erre megjelenik az ördögi Daryl Van Horne (Jack Nicholson) a Rhode Island-i kisvárosban, és elcsábítja a barátnőket, akiket Cher, Michelle Pfeiffer és Susan Sarandon alakít. A titokzatos idegen által boszorkányos képességekre tesznek szert, és rendesen felforgatják a város életét.

Addams Family (1991)

A kultikus filmet ma is óriási imádat övezi. Aki meghallja a zenéjét, annak kedve támad csettinteni hozzá a ritmust. Nincs még egy olyan szenvedélyes férfi, mint amilyen Gomez Addams, aki úgy szereti az ő imádott Morticiáját, agogy ő teszi. Az egész család elragadó, Fester bácsival, meg a gyerekekkel, Wednesday és Pugsley Addamsszel együtt, akik mindig igyekszenek fantáziadúsan eltenni egymás láb alól. Ez egy nagyon zakkant, mégis hihetetlenül kedves család története, akik sokak gyerekkorát bearanyozta.

A Bridge Hollow-i átok (2002

Egy tinédzser lánynak össze kell fognia az földhöz ragadt, természettudományt tanító apjával, miután a tudtán kívül felszabadít egy ősi szellemet, amitől a dekorációk életre kelnek, és pusztítást okoznak Halloweenkor. Akármennyire is ijesztőnek hangozik, nem az: ez egy kedves családi vígjáték, amin iszonyat jókat lehet nevetni!

Coco (2017)

Ez édes Pixar-film a Dia De Los Muertos idején játszódik, a Mexikói halottak napján, amikor a szellemek beugranak az élőkhöz egy rövidke időre. A történet egy fiatal fiúról, Miguelról szól, aki muzsikus szeretne lenni, és egy váratlan, rejtélyes esemény következében átcsöppen a holtak birodalmába.

Hókusz pókusz 2 (2022)

Láttad az 1993-as klasszikus Hókusz pókuszt? Igazi örökzöldnek számít a három máglyán elégetett boszorkány - Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy - története, akik visszatérnek a XX. századba, és rá hozzák a frászt az emberekre. Nos, ennyi év után ismét megidézik őket, és készen állnak arra, hogy újabb pusztítást végezzenek Salemben. Nagyon látványosnak ígérkezik, és aki ezen nőtt fel, annak garantált a nosztalgia élménye is!

Eleven testek (2013)

Ha halloweeni rom-com-ot keresel, ne is kutass tovább: megtaláltad! Ez a film egy zombiról szól, aki beleszeret egy élő lányba, és hidd el: hihetetlenül cuki a történet! Ha valami olyasmire vágytál, ami halloween-i hangulatot teremt, de van benne egy kis romantika, akkor imádni fogod ezt az újra gondolt Rómeó és Júlia történetet.

Haláli hullák hajnala

Zombis filmen még így nem szórakoztál! Shaun egy tipikus lúzer, aki főleg a kocsmában tölti minden szabad idejét a legjobb barátjával. Mikor a barátnője kirúgja, úgy dönt, összeszedi magát, jobb ember lesz, erre kitör a zombijárvány, és fel kell vennie a harcot a zombikkal. De ezt olyan bénán teszi, hogy a film végére kockás lesz a hasd a sok nevetéstől.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves