Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod augusztusban

2023. augusztus 01.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyv augusztus könyvajánló regény
5 könyv, amit el kell olvasnod augusztusban
© Shutterstock

Ha még nem tudod milyen könyvet olvass augusztusban, akkor mutatjuk a listánkat! 


Bár már augusztus van, a kellemes délutánoktól még nem kell elbúcsúzni. Maradt pár hét a nyárból, így előveheted végre azt a regényt, amit hónapokkal ezelőtt hagytál félbe, vagy elolvashatod valamelyik újdonságot. Máris mutatjuk az ELLE augusztusi könyvajánlóját! 

Cheryl Strayed: Gyönyörű apróságok - Tanácsok és tapasztalatok szerelemről és életről

Cheryl Strayed nevét sokan pár évvel ezelőtt ismerték meg, amikor a Vadon a mozikba került. A filmnek köszönhetően rengetegen olvasták el az írónő fordulatos regényét. A Gyönyörű apróságok sokban különbözik a már említett könyvtől, de ettől nagyon életszerű és sokszor fájdalmas. A könyv azokat az olvasói leveleket, és rájuk adott válaszokat gyűjti össze, melyeket Cheryl a The Rumpus weboldalán válaszolt meg. Sugar álnéven 2010-től vezette a rovatot, az embereknek pedig fogalmuk sem volt, hogy ki válaszol nekik. A válaszlevelekhez mindig a saját életéből merített. A könyvben szó van szerelemről, csalódásról, gyászról, a leveleknek köszönhetően teljes életek bontakoznak ki a sorok között. 

Celeste Ng: Hiányzó szívünk

Madár az édesapjával él egy kis kollégiumi szobában, miután a férfit lefokozták egyetemi oktatóból. Három éve élnek ketten, mióta Margaret, a fiú édesanyja elhagyta őket. Hosszú idő után Madár egyszer csak egy borítékot kap, amiben rajzolt macskák vannak. A kisfiú tudja, hogy ez egy üzenet az anyjától, nincs más dolga, mint megoldani a rejtélyt, és megtalálni a nőt. Nincs könnyű dolga, mivel a történet idején az Egyesült Államokban különösen figyelik az ázsiai származású embereket, Margaret pedig kínai bevándorlók gyermeke. A regényben egyszerre van jelen minden: szeretet, gyűlölet, társadalmi feszültségek és a szülő-gyerek kapcsolat nehézségei. 

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete

Sue Monk Kidd könyve évekkel ezelőtt már egyszer megjelent magyarul, de ha esetleg még nem olvastad, akkor mindenképp pótold be. A méhek titkos élete az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb sikere, hetekig vezette a New York Times bestsellerlistáját. A történet 1964-ben kezdődik, Dél-Karolinában. A tizennégy éves Lily Owenst anyja halála után dajkája, Rosaleen neveli. A nő nem csak dajka, mivel elszántan védelmezi a feketék jogait, így szembe kell néznie a városban élő elvakult rasszistákkal. Lily javaslatára elszöknek abba a városba, ahol a lány anyja nevelkedett, majd Lilyt három nővér fogadja be, akik beavatják a méhészkedésbe, és számos titokba.

Carley Fortune: Minden elmúlt nyár

A Minden elmúlt nyár egy mindent elsöprő szerelem története, ami már csak a neve miatt is remekül passzol a hónaphoz. Percy éveken keresztül töltötte a nyarait Barry's Bay-ben, és el sem tudta képzelni, hogy egyszer Sam Florek nélkül teljenek a mindennapjai. De a sors és a döntéseik elsodorták őket egymástól, amíg Percy egy tragédia miatt vissza nem tér a városba. Ő és a férfi ismét találkoznak, a vonzalom még mindig ott van. A regény hat év és egy hétvége alatt játszódik, és bemutatja, hogy miként tudják a legapróbb döntések is megváltoztatni egy ember életét. 

Ellery Lloyd: A klub

Ellery Lloyd könyvét 2022 tavaszán Reese Witherspoon könyvklubja is kiválasztotta, így nem túlzás azt mondani, hogy sokan rajonganak érte. A fordulatos regény tartalmazza mindazt, ami egy jó krimihez kell. Az exkluzív szállodalánc újabb taggal bővül, ez az Island Home, ami egy eldugott szigeten fekszik. A hely minden luxussal fel van szerelve, és teljes diszkréciót biztosít a hírességeknek. A hivatalos megnyitóra szóló meghívót mindenki szeretné megkaparintani, ám sokan nem is tudják, hogy pár kiválasztott korábban elutazhat a szigetre. Négy vendég különleges ajándékot kap, és meghívást egy privát vacsorára, a kérdés már csak az, mi lapul a dobozban?

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves