Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Könyvajánló

5 könyv, amit el kell olvasnod júliusban

2023. július 01.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv könyvajánló
5 könyv, amit el kell olvasnod júliusban
© Shutterstock

Még nem tudod, hogy mit olvass júliusban? Mutatunk öt könyvet, amit alig tudsz majd letenni! 


Végre itt a nyár, így előkerülhetnek azok az olvasmányok, melyekre eddig esetleg nem volt időd. A fordulatos könyvek csak még izgalmasabbá varázsolják a nyaralást vagy egy kellemes nyári estét. Mutatjuk az ELLE júliusi könyvajánlóját! 

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

A 21 éves Justine 17 évesen lett árva, miután a szülei meghaltak egy balesetben. Felnőttként egy idősek otthonában kapott állást, ahol segédápolóként dolgozik. Justin imádja a lakókat, szereti hallgatni a történeteiket, különösen kötődik az egyik lakóhoz, a 93 éves Heléne-hez. Az idős nő folyton az ablaknál ül, és várja, hogy a férje és a kislánya megérkezzenek hozzá. A lány elkezdi leírni Heléne és Lucien szerelmének a történetét, ami közben egy csodás regénnyé válik. Eközben Justinnak meg kell küzdenie a saját múltjával és a családja elhallgatott titkaival. Valérie Perrin Másodvirágzás című regénye sokak kedvence volt, A vasárnap koldusai egy gyönyörűen megírt szerelmes regény, amiben a szálak összefonódnak és láthatatlanul egészítik ki egymást. 

Jessa Maxwell: Aranykanál

Jessa Maxwell regénye az Amazonon a hónap könyve volt, nem véletlenül, hiszen nagyon fordulatosan megírt krimi. Évtizedeken keresztül minden nyáron megjelent hat cukrász a vermonti Graftonban, ami arról híres, hogy ott született a Betsy Martin az ünnepelt cukrász. A süteménysütő versenyen ezután egymás után történnek a furcsaságok, míg végül káoszba fullad az egész. Ám a dolog komolyabb, mint pár odaégett piskóta, mivel váratlanul egy holttestre bukkannak, ami gyanúba kever mindenkit. A könyv története végig feszültség alatt tartja az olvasót, mivel nemcsak a gyilkos személyét lehet találgatni, hanem az áldozatét is.

Donatella Di Pietrantonio: A visszaadott lány

Donatella Di Pietrantonio könyve az élet sebeiről szól, a stílusa pedig kifejezetten őszinte, néhol talán egy kicsit nyers is. A történet középpontjában egy kislány áll, aki egy bőrönddel a kezében becsenget egy lakásba. A húga, Adriana nyit ajtót, de a testvérek még sosem találkoztak. Így kezdődik a történet, amely során egy gyermek élete egyik pillanatról a másik teljesen megváltozik, és kénytelen szembesülni az új helyzettel. 

Margaret Atwood: Pénelopeia

Margaret Atwood az elmúlt évtizedekben számos remek regényt írt, s ez alól a Pénelopeia sem kivétel. Pénelopé a házassági hűség egyik mintaképe, hiszen 20 éven keresztül várta, hogy Odüsszeusz hazatérjen hozzá. De ki volt ez a spártai királylány, akit magára hagytak egy idegen országban? Miből merített erőt, és mit gondolt valójában a férjéről? Margaret Atwood regényében Pénelopé hús-vér alakként jelenik meg, aki számos problémával kűzd. 

Kate Atkinson: A léhaság szentélyei

Az 1920-as években nem csupán amerikában pörgött az élet. A regény 1926-ban játszódik, Londonban, amikor a város az éjszakai élet egyik központjává vált. A Soho klubjaiban voltak a legfergetegesebb partik, ahol egymást érték a gengszterek és a sztárok. Nellie Coker az éjszaka királynője, aki mindent megtesz azért, hogy segítse a hat gyermekét. Ebben a zavaros világban nem árt vigyázni, hiszen sosem lehet tudni, mikor bukkan valaki sötétségre. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves